Aktiviteter og baneanlegg

Kongelig Norsk Automobilklub – KNA har 10 baneanlegg spredt over store deler av Norge. 

  • 5 Gokartbaner
  • 4 Offroadanlegg
  • 1 Rallycrossbane
  • 1 Nasjonalt motorsportanlegg

Baneanlegg

KNAs baneanlegg driftes av frivillige. Det er KNAs lokalavdelinger som er ansvarlige for vedlikehold og drift. For leie av baneanleggene, kontakt KNA på epost post@kna.no eller tlf: 21 60 49 00.

Gokart

Offroad

Rallycross

Baneracing

Grener innen bilsport

Banedager

Gjennom KNA Trackday, inviterer vi nye og eksisterende KNA medlemmer til å ta med egen bil og bruke den på lukkede baneanlegg på sommer og vinter (KNA winter experience).

Her får du mulighet til å utvikle egne ferdigheter, og lære bilen bedre å kjenne i krevende situasjoner i trygge omgivelser. Ved siden av ordinær banekjøring tilbyr vi også autoslalom hvor farten er begrenset, men der sporvalg, rattutslag, timing og flyt står i fokus.

Aktiviteten tilbyr fart og spenning, men med tydelige rammer og regler for å ivareta sikkerheten. Teknisk kontroll av alle biler og obligatorisk førermøte hører med. KNA har fokus på sikkerhet. Våre arrangementer skal være trygge, utfordrende, spennende og ikke minst en sosial arena for alle.

Vårt tilbud er rettet mot bilentusiaster i alle aldre og er åpent for alle typer registrerte og/eller lisensierte biler. Både nybegynnere, uerfarne og erfarne førere er velkommen til uforglemmelige dager med oss i KNA Trackday.

Se her for mer informasjon eller trykk på avdelingen under for å se bilder fra tidligere arrangementer.

Bilsport på 1-2-3

I Norge kan man starte med bilsport allerede ved fylte seks år. Enten med gokart på asfalt eller crosskart på grus. Når man er 15 år kan man begynne med racing, eller bilcross fra man er 16.

Generelt for all bilsport i Norge er at deltagelse i konkurranser og trening krever lisens utstedt av Norges Bilsportforbund (NBF). Før lisens utstedes, kreves medlemskap i en motorklubb tilsluttet NBF.

For å starte med bilsport er første tips å finne en klubb som driver med din ønskede aktivitet. KNA har 9 avdelinger med baneanlegg innenfor forskjellige grener. Mange andre KNA avdelinger driver bilsportgrener som ikke trenger egne anlegg, som for eksempel challenge løp og Rally.

Når medlemskap er i boks, lisensen hentet og medlemskortet i KNA er lagret digitalt eller fysisk, er du klar for å kjøre! 

Lisenskurs

Du må ha et lisenskurs før du får utstedt lisens. Slike kurs arrangeres gjennom klubbene/NBF. På kurset lærer du om flaggregler og annet som er viktig når du skal konkurrere. 

FiAs opptegnede karrierestige for bilsportutøvere i internasjonale klasser starter enten i karting eller crosskart, deretter oppover i gradene fra gokart til Formel/baneracing eller crosskart til Rally/Rallycross.

Bilsporten er svært variert og kan tilby grener som passer de fleste interesser. Alder er heller ingen hindring, KNA har mange aktive utøvere, fra 6 til 80-år.

Ta Bilens parti du også!

KNA Hovedmedlemskap
600/ÅR
  • Teknisk og juridisk rådgivning
  • Bladet Bil#AUTOFIL 10 utgaver pr. år inkludert medlemsmagasinet Motorliv
  • KNAs rabattprogram
  • KNAs veikart «De hemmelige turistveiene»
  • Grunnlag for norsk bilsportlisens
  • Kan oppgraderes med KNA Veihjelp for 470,- /år