KNA Telemark Offroad

Offroad for alle

Offroad For Alle er et tilbud tilpasset alle firehjulsdrevne biler, der vi disponerer et eget område med diverse hinder. Om det bare er for å komme igang med offroadkjøring med en gammel bil, eller om du har en helt ny bil med firehjulsdrift er dette riktig sted å starte! Prosjektet er godt i gang – mye av grunnarbeider er ferdig og vi er i gang med å lage hinder og traseer.

De fleste biler med firehjulsdrift er utstyrt med knapper og funksjoner som skal hjelpe føreren i utfordrende situasjoner, og her får du testet dette i praksis i kontrollerte forhold.

Eksempler på type hinder er bratt opp- og nedstigning, vanngrav, fin sand, pendelkjøring m.m. På vinterstid får man mulighet til å teste ut fremkommelighet på snø og is, og bruk av kjetting.

For bilforhandlere eller andre relevante bedrifter som ønsker å være med er det nå en gyllen sjanse til å bli med i prosessen videre! Om ønskelig kan vi i denne fasen av utbygging tilpasse enkelte baner for spesifikke biler og markere disse med logo på forhandler eller bilmerke.

Eksempler på bruk av anlegget for bedrifter og bilforhandlere:

– Invitere kunder for prøvekjøring av bil

– Event for kunder og ansatte i forbindelse med lansering av nye modeller

– Opplæring og prøvekjøring av biler for ansatte og bilselgere

– Teambuilding

– Testing av forskjellige bilmodeller, f.eks. aviser, magasiner

Eksempler på bruk av anlegget for privatpersoner:

– Lær å bruke bilen din under utfordrende forhold

– Generell testing av 4×4 i kontrollerte forhold.

De som blir fristet til å prøve bilen i generelle skogsområder kan få en saftig bot, så dette er et tryggere sted å kjøre for både bil og lommebok!

I tillegg til «Offroad for alle»-området har vi selvsagt resten av skogen rundt til disposisjon for de som vil teste bilen skikkelig – men i mindre kontrollerte forhold, og større sjans for å få riper i lakken. Ellers på området finnes innendørdslokale, grillhytte og kiosk, og det er satt opp toalett. Strøm er på plass. Alt i alt er det gode muligheter for diverse arrangement.

Kontakt:
Erling Holthe, tlf 99017588

Offroad – Svarstad og Skien

Kjøreområdet i Skien – Grenland Motorsportsenter

Telemark Offroad har kjøreområder i Svarstad og Skien. Vi prøver normalt å ha to kjøretreff hver måned. I tillegg kommer diverse andre arrangement som Formula Offroad og GMS Extreme challenge, samt andre klubbarrangement. Selve kjøringen i skog og terreng er en morsom og utfordrende aktivitet, og det er lav terskel for å bli med. Alt du trenger er en bil med firehjulstrekk. Det bør/må være mulighet for å låse firehjulstrekk, samt sette bilen i lavserie. Det er også kjekt med grove dekk og vinsj, men ikke noe krav. Mange nyere biler har en form for firehjulsdrift som kun slår inn automatisk ved behov. Disse har ikke nødvendigvis mulighet for lavserie heller. Denne type biler anbefaler vi å prøve på «Offroad for alle»-anlegget.

Vi kjører i to klasser; Terrengtouring (TT) og Biltrial (BT).
Terrengtouring passer for originale eller lett modifiserte kjøretøy. Biltrial har større krav til sikkerhet, bl.a. at fører og passasjerer må bruke hjelm til enhver tid. De bratteste og mest krevende løypene er merket med BT da det er større sjans for velt og skader på kjøretøy!

Om du vil kjøre aktivt og delta i konkurranser eller bare prøve bilen litt rundt i løypene er helt opp til hver enkelt. Kom gjerne for å kikke på også!
Offroadkjøring er en aktivitet og hobby alle kan bli med på. For rolig kjøring i TT-løypene kan også barna bli med i bilen så lenge de er godt sikret med sikkerhetsbelter og evt. barnestoler.

Vi har høyt fokus på sikkerhet. Alle biler som skal kjøre i våre områder må igjennom teknisk kontroll, og være utstyrt med væskeoppsamler og brannslukningsapparat for å nevne noe. Det er også krav til tak eller veltebøyle. Reglement kan du lese om lengre ned på denne siden.
Se også Norges Bilsportforbunds nettsider.

Om du har en bil du vurderer å prøve hos oss, men er i tvil om den er tilstrekkelig, ta kontakt!