Kvinne viser frem forskjellige norske skilt
Foto: Statens vegvesen

Nå kan du snart få personlig bilskilt i flere størrelser

Bilpolitikk

Siden 2017 har det vært lov å bruke personlige kjennemerker på bil med skilt i vanlig størrelse. Nå åpner regjeringen opp for at personlige kjennemerker kan komme i både store og små størrelser og for ulike kjøretøy.

– Regjeringen åpner nå opp for at flere skal kunne sette et personlig preg på kjennemerkene på kjøretøyet sitt. Hvis ønsket er et personlig skilt i amerikansk størrelse på bil, eller personlig skilt på motorsykkel eller tilhenger, så åpner vi nå opp for nettopp det, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

– Vi vet at mange bilentusiaster vil sette pris på denne regelendringen, og jeg tror nok vi vil se enda flere kjøretøy med personlige kjennemerke i årene som kommer. Det sier KNAs generalsekretær Børre Skiaker.

Dagens ordning for personlige kjennemerker gjelder kun i ordinær størrelse, altså 52×11 centimeter. Fra 15. juni blir personlige kjennemerker tilgjengelig i enda flere størrelser:  

  • «Stort-høyt» (34 cm x 21 centimeter)
  • «Lite-smalt» (30 cm x 8,5 centimeter)
  • «Lite-høyt» (22 cm x 15 centimeter)
  • Amerikanske skilt (30 cm x 15 centimeter)
  • Skilt til tilhenger (47 cm x 11 centimeter).

– Nå vil enda flere vil kunne velge hva som skal stå på kjennemerket sitt. Det blir flere typer kjennemerker til flere forskjellige typer kjøretøy. Ikke nok med det, overskuddet ved å kjøpe denne typen skilt, som er på 9000 kroner, går også til et godt formål, nemlig trafikksikkerhet, sier Hareide.