Krever kortbetaling på ladestasjoner

Bilpolitikk

Mens den ene ladestasjonen etter den andre popper opp rundt omkring i landet, er fremdeles ikke kortbetaling mulig. Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) krever at politikerne tar grep og innfører lovkrav.

I takt med elbilboomen i Norge har behovet for stadig flere ladestasjoner presset seg frem. Stasjonene er bygget og de ulike stasjonene har også ulike apper og betalingsløsninger som elbilistene må forholde seg til. Mens det i andre europeiske land er lovpålagt med kortløsning, er det ingen slike krav fra norske myndigheter.

– Det er egentlig veldig pussig at dette ikke allerede er på plass, sier generalsekretær i KNA, Børre Skiaker.

Frustrerte elbilister

Stortinget har bedt regjeringen om å utarbeide en nasjonal ladestrategi i løpet av 2022, og generalsekretær i KNA, Børre Skiaker krever at regjeringen tar initiativ til en ladeløsning i forbindelse med denne strategien. – Mange av våre medlemmer er frustrerte over at man må ha egne apper for hver enkelt ladeleverandør, og savner en løsning for kortbetaling. Det er egentlig veldig pussig at dette ikke allerede er på plass, sier Skiaker.

8 av 10 ønsker kortløsning

På bensinstasjonene tas kortbetalingsløsninger som en selvfølge.  Det viser seg også at elbilistene forventer mulighet til å betale med kort, til tross for at ladebransjen og NAF mener det er gammeldags. Skiaker mener politikerne må ta grep. – Gode og effektive hurtigladere er avgjørende for at at den positive elbiltrenden skal fortsette, sier generalsekretæren og fortsetter. – Elbilforeningen gjorde tidligere i år en undersøkelse som viste at 8 av 10 elbilister ønsker kortbetaling og forbrukerrådet støtter en kortløsning. Dette er svært viktige signal vi håper regjeringen tar med seg inn i arbeidet med ny ladestrategi, avslutter KNA-sjefen.