Foto: The Tyre Extinguisher

– Klimapøbler undergraver klimasaken

Bilpolitikk

Anonyme klimaaktivister skaper overskrifter med å tappe biler for luft. – Dette er akkurat det klimasaken ikke trenger, sier samfunnskontakt, Tor Valdvik i KNA.

Aktivistgruppen The Tyre Extinguishers skaper på nytt overskrifter, gjennom at de tapper bildekk for luft på nattestid. Senest sist uke var de ute igjen og tappet en rekke biler for luft. KNAs samfunnskontakt, Tor Valdvik sier han blir trist av skadeverkene.

Samfunnskontakt i KNA, Tor Valdvik

– KNA har full forståelse for at det utålmodigheten mange kjenner på knyttet til klimakrisen, men denne type sabotasje, hærverk og pøbelstreker er ikke et godt bidrag inn i debatten, sier Valdvik. KNAs samfunnskontakt roser den etablerte miljøbevegelsen for at de har tatt tydelig avstand fra aksjonsformen, men mener også det er viktig å holde debatten på et visst nivå.

– Norske bilister har stor forståelse for at utslippene fra bilparken må ned dersom vi skal nå klimamålene våre. Det viser salgstallene, som blant annet viser at alle de 10 mest solgte bilene i 2022 var helelektriske. Totalt utgjorde de nesten 80% av nybilsalget, og så langt i år er 96,3% av de solgte bilene enten helektriske eller hybridbiler. Dette er en positiv utvikling som vil fortsette, men jeg tror ikke på at vi reduserer temperaturstigningen på jorda med denne typen hærverk. Klimakampen fortjener bedre, sier Valdvik.