En av fire tvunget til å kutte fritidsaktiviteter på grunn av drivstoffprisene

Bilpolitikk

I en ny spørreundersøkelse oppgir en av fire at de har måtte kutte fritidsaktiviteter på grunn av økningen i drivstoffpriser i fjor, og aller verst er det for de med minst fra før. – Bilistene går for lut og kaldt vann, sier Børre Skiaker i KNA.

Mer enn hver fjerde bilist (27,7 %) har måtte kutte ut hobbyer og fritidsaktiviteter for seg selv eller barna siste året på grunn av drivstoffprisene. Det kommer frem i en ny nasjonal spørreundersøkelse Infact har gjennomført på oppdrag fra KNA.

Distriktene og de med dårlig råd er taperne

Drivstoffprisene eksploderte i fjor, og gjennomsnittlig pris per liter på bensin økte med 32% mens diesel økte med hele 40%. Verst er det for de med anstrengt økonomi, hvor seks av ti (62%) oppgir at de har kuttet fritidsaktiviteter for seg selv eller barna. Distriktene rammes også, ikke uventet, kraftigere. I Nord-Norge oppgir mer enn hver tredje at de har måtte kutte fritidsaktiviteter på grunn av drivstoffprisene.

– Drivstoffpriser forsterker ulikhet

Dette får generalsekretær i KNA, Børre Skiaker til å reagere. – Ved mange anledninger i løpet av det ekstraordinære fjoråret henstilte KNA regjeringen om å innføre midlertidige kutt for drivstoffavgiftene. Denne undersøkelsen understreker alvoret ved vedvarende høye drivstoffpriser, fordi det forsterker ulikhet i samfunnet vårt, sier Skiaker og understreker at drivstoffkostnadene kommer på toppen av renteøkninger og økte priser på strøm og mat.