Piggdekk
Foto: Statens Vegvesen

Utsetter piggdekk-fristen

Regler og lover

Statens vegvesen utsetter fristen til å ta av piggdekk ut april måned for hele landet.

Bakgrunnen er koronapandemien.

Bakgrunnen er koronapandemien.

– Vi oppfordrer likevel folk til skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men ser mange praktiske utfordringer i disse koronatidene. Verksteder og dekkhotell kan være stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønsker vi ikke å bidra til nødvendig reising, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Nå er fristen til å skifte ut piggdekkene satt ut april måned – og gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge.

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør- og innen 1. mai i Nord-Norge. Vegvesenet ga tilsvarende korona-utsettelse i fjor vår. Våre svenske naboer har også innført en slik utsettelse.  

–Vi er glade for at Statens Vegvesen på denne måten bidrar til å løse bilistenes utfordringer, og minner samtidig om at bruk av vinterdekk på sommerføre kan bidra til lengre bremsestrekning, økt risiko for vannplaning og mer svevestøv. Dersom du har mulighet bør du skifte til sommerdekk når forholdene tilsier at dette er trygt, sier KNAs generalsekretær Børre Skiaker.