Rallye Monte-Carlo start i Oslo avlyst grunnet koronavirus

Rally Monte Carlo Historique

Bymiljøetaten i Oslo Kommune har nylig gitt KNA tillatelse til å arrangere den norske starten for Rallye Monte-Carlo Historique i Roald Amundsens gate, rett utenfor ærverdige Nationaltheatret.

Nå har imidlertid arrangørklubben i Monaco bestemt seg for å begrense omfanget av arrangementet grunnet økonomiske belastninger som følge av koronaviruset. Dette betyr at det i 2021 kun blir start i Monaco, og at Oslo og alle andre startsteder utgår.

-Det er selvsagt synd at det ikke blir noen Oslo-start neste år nå som Oslo kommune har gitt oss tillatelse til å gjennomføre arrangementet, sier Petter Granerud, leder i arrangørklubben KNA Oslo.

KNAs generalsekretær Børre Skiaker har samtidig forståelse for avgjørelsen: -Koronaviruset utvikler seg ulikt i Europa, og det er ingen tvil om at det kan bli vanskelig å gjennomføre et arrangement med start i flere land. Likevel er vi glad for at arrangementet ikke er avlyst i sin helhet.

De norske lagene som fremdeles ønsker å konkurrere i 2021 bør merke seg at teknisk kontroll gjennomføres i Monaco fredag 29. januar, dagen før starten lørdag 30. januar.