Mange norske lag i årets Rallye-Monte Carlo Historique

Rally Monte Carlo Historique

Heller ikke i år ble det Oslo-start for Rallye Monte-Carlo, men til tross for dette og stor usikkerhet skapt av koronaviruset, har 11 av de opprinnelig 22 påmeldte norske lagene stilt til start.

Disse lagene er nå på vei mot Middelhavet, fyrstedømmet Monaco og målstreken i Monte-Carlo fra startbyer ulike startsteder i Europa. Flesteparten av de norske bilene har startet fra Bad Homburg i Tyskland, men også noen fra Reims i Frankrike og Milano i Italia.  

Lørdag morgen møtes de 263 deltagerne i Monaco, hvor de så tar fatt på de siste etappene som for få dager siden ble benyttet til VM-løpet Rallye-Monte Carlo. Før de overlevende bilene kommer i mål natt til onsdag 2. februar vil de ha gjennomført 17 regularity-etapper hvor målet er å følge en nøyaktig rute og holde varierende gjennomsnittshastigheter. 

Oslo-start for Rallye Monte-Carlo Historique ble sist arrangert i 2018. KNA har siden 1931 hatt ansvaret for å arrangere start for Rallye Monte-Carlo i Norge, først fra Stavanger, så fra Oslo. I 1955 ble Norge og KNA for alvor satt på rallykartet da KNA-laget bestående av Gunnar Fadum og Per Malling vant med sin Sunbeam 90. Rallye-Monte Carlo Historique er en gjenskapelse av løpet slik det ble arrangert i glansdagene før og etter annen verdenskrig.  

Bilsport

Ingen Oslo-start for Rallye Monte-Carlo Historique i 2022