Grå bil med Rallye Monte Carlo skilt
Dessverre blir den ingen historiske rallybiler å se i Oslo sentrum neste år. Her fra Oslo-starten i 2014.

Ingen Oslo-start for Rallye Monte-Carlo Historique i 2022

Rally Monte Carlo Historique

I forrige uke kom meldingen fra arrangøren Automobil Club de Monaco (ACM) om at Oslo ikke vil stå på listen over startbyer for Rally Monte-Carlo Historique 2022.

Grunnet pandemien blir det kun tre startsteder å velge mellom i 2022: Bad Homburg i Tyskland, Milano i Italia eller Reims i Frankrike.

-Dette er selvsagt synd for alle som hadde håpet på en Oslo-start etter jul. Jeg kan forsikre om at både ACM og KNA er positive til å arrangere flere rallystarter i Oslo, og vi sikter oss nå inn mot 2023. Da vil forholdene forhåpentligvis ligge bedre til rette. Det sier generalsekretær Børre Skiaker.

KNA har siden 1931 hatt ansvaret for å arrangere start for Rallye Monte-Carlo i Norge, først fra Stavanger, så fra Oslo. I 1955 ble Norge og KNA for alvor satt på rallykartet da KNA-laget bestående av Gunnar Fadum og Per Malling vant med sin Sunbeam 90.

Rallye-Monte Carlo Historique er en gjenskapelse av løpet slik det ble arrangert i glansdagene før og etter verdenskrig. Rally-Monte Carlo er i dag en velkjent runde i Rally VM.