Rallye Monte-Carlo Historique 2023

Rally Monte Carlo Historique

Kongelig Norsk Automobilklub har gleden av å invitere alle deltakere i Rallye Monte-Carlo Historique til å starte neste års rally i Oslo.

Norge har vært vertskap for starten til Rallye Monte-Carlo løpet siden 1930, og derfor representerer dette rallyet også en stor del av den norske bilsporthistorien.

I Norge har vi et stort miljø som driver med bilsportsgrene Challenge, og et av årets høydepunkter er Rally Monte Carlo Historique.

Norge og KNA har spilt en sentral rolle i et av bilsportens mest legendariske rally, nemlig Rally Monte-Carlo. Norge var allerede i 1931 startsted for denne bilsportsbegivenheten, der deltakerne kjørte fra Stavanger, ned til Monaco via kontrollposter, og møtte førere fra flere Europeiske startsteder for å kjøre rally i de spektakulære områdene rundt den glamorøse byen. 

Det er bilklubben i Monaco, ACM (Automobile Club de Monaco) som er arrangør av selve rallyet og så har ACM samarbeidene bilklubber rundt i Europa som står for arrangementet på startstedene. KNA er en av de bilkubber som har et godt samarbeid med ACM i Monaco på dette området.

Dette samarbeidet mellom KNA og ACM ang startsted i Rallye Monte-Carlo går faktisk så langt tilbake som til 1930, da Oslo hadde start for første gang. Gjennom hele 1930 tallet var Stavanger det mest populære startstedet i Rallye Monte-Carlo. Arrangert av KNA Stavanger. Tre ganger i denne perioden kom startet vinnerlaget fra Stavanger, men disse vinner bilene hadde ikke norsk besetning.

Folkefest i sentrum. Her fra Oslo-starten i 2018.

Oslo-start i 2023

Starten tar plass i Oslo, som tidligere år foran Nationalteateret midt i Oslo sentrum.

Rally-Klubben inviterer til åpent informasjonsmøte mandag 19. september kl 18:30 – 20:30 for alle som har planer om å delta i Rallye Monte-Carlo Historique 2023

Møtet holdes i NBF (Norges Bilsportforbund) sine lokaler på Bryn, i Nils Hansens vei 2, 0667 Oslo (i 3. etg. eventuelt i kantinen i 4.etg.)

Møtet arrangeres av Rally-Klubben, KNA og NBF. Vi må velge rom ut fra hvor mange som kommer og for at det skal bli plass til alle interesserte på møtet, så send en epost til Arild Antonsen i NBF info@bilsport.no med navn og evt. hvem andre som kommer fra ditt «team».  Alle som har intensjon om å være med til vinterens RMCH den 24. januar til 1. februar 2023, (evt. 2024) er hjertelig velkommen. Det er flott hvis det blir et stort startfelt fra Oslo i år!

Agenda:

  1. Info fra NBF
  2. Hva er nytt i tilleggsregler/reglement
  3. De forskjellige startstedene i 2023

Vi håper Oslo vil være førstevalget for norske deltakere. Vi nevner også erfaringer fra tidligere starter fra de øvrige startstedene.

4. Generelt om påmelding

5. Opplegg for kjørebok

6. Muligheter for hjemtransport av rallybil fra Monaco-Oslo.

7. Eventuelt

Mandag 23. Januar

Registrering på hotellet

Innendørs teknisk kontroll

Fører, kartleser og VIP middag på det offisielle Rally-hovedkvarteret. Arrangert av Kongelig Norsk Automobilklub

Tirsdag 24. Januar

Podiumstart ved Nationaltheateret i Oslo sentrum

Besøk til Kongelig Norsk Automobilklubs nye hovedkvarter – Tyrigrava.

Ferge til Tyskland for re-start i Bad Homburg.