Banebilde fra drone, KNA Varna

Ambisiøse planer hos KNAs avdelinger

Bilsport

Isen er i ferd med å smelte og mange av KNAs avdelinger forbereder seg på en ny sesong, men også og nye prosjekter.

Vinteren er på hell flere steder, snøen smelter bort, og snart blir det bart, grønt og tørt og blåmeisen begynner å synge. Men med våren er det ikke bare plantene som blomstrer. Det gjør også dugnadsånden på KNAs mange baneanlegg. I disse dager gjøres de klare til en ny sesong med bilaktiviteter, treninger og løp – over hele landet.  Mange av avdelingene er også i gang med planlegging av større prosjekter.

Planer om utvidelse på Reve

KNA Klepp Motorsport ble stiftet i 1984 og var tidlig ute med å organisere bilsport under trygge rammer.​ ​ Avdelingen består nå av 200 medlemmer som arrangerer gokart-treninger og løp. Arbeidet med å bygge go-kart banen på Reve Karting i Klepp kommune startet i desember 1986, ​ og kun 4 måneder senere stod banen klar til å arrangere første løp. Siden har banen blitt en institusjon for motorsportinteresserte barn og unge i regionen, og utallige dugnadstimer har blitt lagt ned for å utvikle banen og aktivitetene. I tillegg til KNA Klepps egne aktivitet leies banen ut til andre klubber i tillegg til at den brukes til kjøreopplæring for MC.

Reve Kartring

Nå satser KNA Klepp, og planen er utvidelse av banen og oppgradering av depoet. Baneutvidelsen består i å lage en ny asfaltsløyfe i forlengelse av dagens trasè og ny avkjøringssone/grusfelle.

– Gokartbanen på Reve er en viktig del av baneanleggene til KNA, og et flott samlingssted for barn, unge og voksne på Jæren, sier generalsekretær i KNA, Børre Skiaker til Motorliv.

Planer om nytt klubblokale på Ålesund Karting

Ålesund Kartring

KNA Nordvest ble til på slutten av 70-tallet da en kameratgjeng ønsket seg sin egen gokartbane. Banen stod klar i 1981, det ble arrangerte Nordisk Mesterskap allerede i 1982 og i dag er Ålesund Kartring Norges eldste aktive gokartbane. har gjennom året arrangert det første løpet siden 2013? på Ålesund kart ring, og opplever stor tilflyt av nye medlemmer og personer som er interessert i å begynne med karting. Nå har KNA Nordvest planer om å bygge et nytt klubblokale over eksisterende garasjer, som skal benyttes som klubblokale, kursvirksomhet for eksisterende og nye medlemmer, samt tribune og oppholdsrom. – Banen i Olsvika er et fantastisk anlegg, og viktig både for KNA som klubb og for barn og unge i regionen. Oppgraderingen vil være viktig for å løfte miljøet i klubben og styrke KNA Ålesund Karting som møteplass, sier Børre Skiaker.

Planer om gokartbane i Sokndal

KNA Raceway i Sokndal

KNA Sokndal ble opprettet i 2003, og har i en årrekke jobbet utrettelig for å realisere KNA Raceway – et motorsportanlegg av internasjonal klasse midt mellom Stavanger og Kristiansand. På toppen av Sokndal, finner du en teknisk krevende og morsom asfaltbane, Norges eneste motocrosshall og et stort område for offroad-kjøring. Selveste statsminister, Erna Solberg foretok i 2021 den høytidelige åpningen av racebanen KNA Raceway. Asfaltbanen er 2324 meter lang, har 14 svinger og en høydeforskjell på 24 meter og kan brukes til både konkurranser, trening, hobbykjøring, brukes som treffarena og utstilling, kjøreopplæring og sykkelkonkurranser og lignende.

Til tross for at miljøet i Sokndal jobber alt de kan for å etablere en bærekraftig drift ved anlegget som står ferdig, er det likevel ambisjoner om å komme i gang med bygging av gokartbanen som kompletterer anlegget. De har gjort flere forberedende arbeider selv om mye gjenstår. Målet om å bygge gokartbanen har stått på agendaen lenge og mange krysser fingrene for at de kommer i mål nå eller i nær fremtid.  Dette anlegget vil være en del av et større anlegg, og spesielt tilpasset de yngste, rett og slett et «rekrutteringsanlegg».

I tillegg til gokartbanen er det planlagt å bygge et nytt klubbhus, i forbindelse med anlegget. Klubbhuset vil bli et samlingssted for gokart, RC, MX, Enduro og 4WD-førere.

KNA Telemarks Offroadsatsing styrkes med nytt klubblokale

KNA Telemark Offroads anlegg i Grenland

KNA Telemark Offroad er en klubb for alle offroadfantaster med tilholdssted i Grenlandsområdet. Avdelingen drifter offroadanlegget på Flittig ca 15 km nord for Skien. Anlegget har skapt stor aktivitet og generert mye interesse og entusiasme. De frivillige har lagt ned enormt mange dugnadstimer på å lage løyper i skogen, grillhytte, parkeringsplass, campingområde med mer. Nå skal KNA Telemark Offroad i gang med å bygge fast klubblokale, garasje og toaletter. – Ved å bygge opp «Offroad for alle» har vi fått mulighet til å invitere til trening og aktiviteter for vanlige bilister som vil prøve bilen sin i noe mer krevende situasjoner enn vanlig sier leder i KNA Telemark, Jan-Erik Sneltvedt. – Nå ønsker vi å satse på klubbkvelder og åpne treningsaktiviteter for nye og gamle medlemmer, fortsetter han.

Nytt dekke på Varna

Varna Kartring

KNA Varnas praktanlegg er et paradis for både gokartelskere og autoslalom, og har blitt anerkjent som ett av landets flotteste anlegg av sitt slag. Gjennom mange år har frivillige ildsjeler skapt en møteplass med fart, moro og sosialt samvær på gokartbanen, og senest i fjor sommer arrangerte ildsjelene fra Varna NM i gokart. Nå har de planer om å legge nytt dekke på banen. KNA Varna har blitt tildelt NM i både gokart og autoslalom i 2023. Nå bør banen reasfalteres på grunn av sprekker og ujevnheter. I tillegg er det ønskelig at banen breddes ut enkelte steder, da det er planer om å utvide lengden på banen. KNA Varna har et enormt aktivitetsnivå og blir brukt nesten daglig gjennom hele sesongen. Generalsekretær i KNA, Børre Skiaker understreker hvor mye positivt som skjer på KNAs anlegg og avdelinger om dagen. – Oppgraderingsprosjektene som nevnes her er bare noen av mange som drives fremover av den store frivilligheten i de lokale KNA avdelingene. Det engasjeres 8000 i frivillige i klubben årlig, og dette er selve hjertet i KNA, avslutter KNA-sjefen.