Generalsekretær Børre Skiaker er fornøyd med at det blir billigere å importere bruktbil fra utlandet.

Bilister er folk og folk må bli sett

Bilavgifter

Det er akkurat det FrP har bidratt med når de har fått gjennomslag for å øke bruksfradraget på import av bruktbiler fra 1. juli 2020. Det betyr at det blir billigere å importere en bruktbil fra utlandet, og drømmen om entusiastbilen er kanskje realistisk. Men det viktigste signalet er at dette oppleves som positivt for bilentusiastene, sier KNAs generalsekretær Børre Skiaker.

Mange bilister og bilentusiaster opplever at bilen blir omtalt som et problem. Man kan få inntrykk av at den egentlig burde bli avskaffet. Bilen skal liksom ikke ha noen plass i samfunnet, til tross for at den er helt avgjørende for oss som bor i Norge. Nettopp derfor er det så gledelig med en nyhet som denne fra FrP, som kan bidra til å realisere drømmen til de mange bilentusiaster.

Bård Hoksrud (FrP) sier selv at dette ikke er et miljøtiltak, og det er nok riktig. Samtidig er det en kjensgjerning at eldre entusiastbiler ikke brukes som vanlige hverdagsbiler. Det blir tullete å bruke miljøargumentene mot entusiastbilene som stort sett står i en garasje til eierens glede, og som får en luftetur i ny og ne, til manges glede.

Med sin flotte natur, fine turveier og begrensede trafikk er Norge det perfekte landet for kjøreturer. Av denne grunn er det hyggelig at flere nå får muligheten til å oppleve landet bak rattet på en bil som kanskje er litt utenom det vanlige.