Bilen er redningen

Bilpolitikk

I dagens utgave av Finansavisen skriver redaktør Trygve Hegnar at «bilen er redningen,» noe som er opplagt i den situasjonen vi er i med behov for smitteforebyggende tiltak, spesielt for de som ikke har andre muligheter, men dette forties ofte. Privatbilen er et glimerende smittevernstiltak som gjør det mulig for befolkningen å ferdes trygt og effektivt.

Alle vet at det er sider ved privatbilismen som er uheldig, men de aller fleste som har hatt glede av bil vet også hvilke enestående muligheter den gir – det er tross alt en grunn til at denne oppfinnelsen på fire hjul er svært populær og helt nødvendig. Det første blir det ofte snakket mye om, mens det siste vies mindre oppmerksomhet.

Når vi går inn i en uke med stigende antall koronasmittede, strengere reiseråd og et mulig munnbindpåbud på kollektivreiser, er tiden igjen inne for å påpeke fordelen ved å kunne reise alene i sin egen bil. Jovisst er det luksus, men nå handler det vel så mye om livreddende luksus.

Helseminsiter Bent Høie (H), anbefalte nylig de som ikke tør å reise kollektivt å ta bena eller sykkelen fatt. Et godt råd for mange, men ikke for alle. Legg til bilen på listen over smittebekjempede transportmidler.

Det er et godt råd og helt nødvendig.