Status ang gjenoppbygging av Hakavika motorbane

mandag 15. september 2014 kl. 20:12

Heisann.

Status vedr. Hakavik.

Vi har ikke gått ut med så mye enda ganske enkelt fordi det har foregått mye lobbing for og si det litt sånn. 2013 gikk mest med på og planlegge fremdriften i prosjektgruppa og dens videre arbeid.

Vi forsto ganske fort att dette kom til og ta mye lengre tid en det vi hadde tenkt. Det mest matnyttige som ble gjort i 2013 var att det ble utarbeidet ett forslag til kommuneplan som ble lagt frem for kommunestyret i mars dette år, forslaget ble godkjent slik vi hadde forfattet det, og det ble deretter lagt ut til høring, høringsfristen gikk ut den 16 juni, og deretter har vi frem til september i år for og komme med eventuelle komentarer til eventuelle innsigelser som har kommet frem.

Deretter skal det på ny opp igjen i kommunestyret for og eventuelt bli godkjent og innrullet i de kommunale reguleringsplaner, den endelige besluttning om dette blir tatt i kommunen i mars 2015, om jeg husker dette riktig. Så er det kun fylke som skal si noe til slutt etter det, og de sier att om ikke kommunen har noe i mot utbyggingen så har som regel ikke fylket noe imot det heller..

Dette er det vi jobber med i grove trekk, desverre for oss så er dat lange tidsfrister på slike ting men, sånn er det bare..!
Grunnen til att vi ikke har villet sagt så mye i det offentlige rom før denne høringsfristen gikk ut, er ganske enkelt att vi ikke på noen måte ville helle noe bensin på bålet som kunne resultere i att vi møtte oss selv i døra. dere vet jo att janteloven er sterk i bygda og vi ville ikke rope så høyt i tilfelle noen ikke likte det de hørte og dermed lagde istand noe dritt liksom..

Jeg regner med att vi får tilgivelse for det parallelt med dette, så har vi jo da klart å samle inn ganske mye penger, som kjent så ble det startet en kronerulling for oss i 2013 på denne har det kommet inn ca 65,000 kroner hvilket er helt fantastisk.
Vi fikk 100.000 kroner av NBF og det samme fra Kna sentralt i 2013 og vi fikk også utenom dette 171.000 kr fra KNA i 2012 i prosjketmiddler som da var tenkt til opptrustning av banen, men som det da ikke ble noe av da Frida tok med seg hele greia.
I år ble vi på landsmøtet tildelt kroner 1.130.000 kr. grunneier Granbakken fikk tildelt 1.100.000 kr fra naturskadefondet minus noen egenandeler, slik att der står det igjen 850,000 kroner som vil bli kanalisert ut i banen, i sum har vi da ca 2.200.000 milloner kroner og starte med.. ikke dårlig spør dere meg..

Så må vi søke spillemiddler på resten, en jobb som allerede er påbegynt med tanke på og få til en utbataling i 2016. Nå om dagen så jobber vi med og dokumentere alle punktene som vi satt opp i forslaget til kommuneplanen, dette er ett ganske omfattende arbeid med en haug av møter både i kommunen og i prosjektgruppa, så dere ikke tror att vi lgger på latsia. Bane blir det, det er vi gruppa 100 % sikker på. det er bare det att det går såååå jæ.... tregt. Går det som vi håper så snakker vi nyåpning i 2016 og muligens ett klubbløp senhøsten 2015, da med en eventuell disp fra forbundet.. sånn da vet dere nesten like mye som det jeg gjør.

 

EDIT:


Som jeg skrev her tidligere så skulle Hakavik behandles i kommunestyret nå i september, det var ikke helt riktig.! Saken skulle opp for formannskapet og der har det vært, formannskapet behandlet saken mandagen som var, altså den 08-09-14. og formannskapet gikk enstemmig inn for og legge den ut til kommunestyre bahandling som er i mars neste år.
så med dette var vi ett skritt til i riktig retning.

 

MVH Steinar Johannessen, formann kna eiker