Folkefest på KNAs avdelinger

Aktiviteter

Det ble en festdag da flere av Kongelig Norsk Automobilklubs 29 avdelinger holdt «Åpen dag» søndag 28. august for å feire frivillighetens år, og nå står flere for tur. – En avgjørende del av frivilligheten, sier KNA-president, Geir A. Mo.

Sprint-rally, bilutstillinger, entusiast-biler og løpsbiler var bare noe av det som var på menyen under KNAs første «Åpen dag»-arrangement hos lokalavdelingene. I år slår bilfolkets organisasjon på stortromma og markerer frivillighetens år med «Åpen dag» i avdelingene. Her vises den massive aktiviteten som frivillige ildsjeler skaper.

– Viktige byggesteiner i lokalsamfunnene

I tillegg til å være bilfolkets stemme består Norges første bilorganisasjon, KNA av 29 avdelinger som har aktiviteter innen bilsport, veteranvogner og en hel bråte med andre aktiviteter knyttet til bilen. KNAs president, Geir A. Mo, som selv besøkte KNA Kongsvingers arrangement på Kongsvinger, er svært begeistret over den store jobben som gjøres av frivillige i KNA. – Motorsporten består ikke bare av fart og spenning, men også av å skape sosiale arenaer for samhold og tilhørighet. På lik linje med andre idretter, gjøres det innen motorsporten en enorm innsats av foreldre, tillitsvalgte og andre ildsjeler for å legge til rette for sosial og sportslig utvikling. dette er viktige byggesteiner i lokalsamfunnene våre, sier presidenten.

KNA-president, Geir A. Mo snakket under KNA Kongsvingers arrangement på Kongsvinger

Jomfrutur som kartleser

KNA Kongsvinger er av mange sett på som Norges rallyhovedstad, mye takket være den frivillige gjengen i KNA Kongsvinger. Avdelingen har både fått frem mange gode førere og har lang erfaring med å arrangere internasjonale VM-løp i Rally. Rally ble det også søndag, da KNA Kongsvinger arrangerte sprint-rally og oppvisning med Speedcar, Crosskart, Drifting og Rallycross Supercar. I forbindelse med «Åpen dag» arrangerte de en fiffig konkurranse. Alle som meldte seg inn i klubben innen lørdag var med i trekningen om å få prøve seg som kartleser i rallybilen til KNA-profilen, Ole Christian Veiby under sprint-rallyet søndag. Vinneren ble Linnea Haakerud Svendsen – som fikk seg en tur hun nok vil huske en stund fremfor ca 1500 publikummere – i tillegg ble to andre publikummere trukket ut til hver sin tur med Veiby i løypa.

Geir A. Moe (t.v) sammen med vinneren av KNA Kongsvingers kartleserkonkurranse, Linnea Haakerud Svendsen og Ole Christian Veiby.

KNA over hele landet

KNAs avdelinger spredte begeistring med arrangementer, stands og utstillinger over hele landet i helgen.

KNA Eiker hadde to stands og utstilling av bilcross-biler og crosscarts under Vestfossen Marken både lørdag og søndag. Den bilgale gjengen på Eiker har en stor satsing på juniorer og mange av de farga Vestfossen KNA-rødt i helga. De frivillige hadde kjøpt inn brus, kokt kaffe og bakt kaker for anledningen. Inntektene gikk uavkortet til klubbens juniorsatsing.

KNA Eiker farget Vestfossen KNA-rødt i helga, med et særlig fokus på sin juniorsatsing.

KNA Stavanger hadde stand og bilutstilling. Rallygjengen stilte ut biler på motorhistorisk show på Bryne søndag, og de hadde samtidig stand og utstilling utenfor oljemuseet i Stavanger.

Gokart -gjengen fra KNA Varna står bak ett av landets fremste gokartanlegg og var så sent som i sommer arrangører av Norgesmesterskap i Gokart. De har også arrangert NM i autoslalom. I helga var de på plass på motordagen i Melløsparken i Moss og viste frem gokarter og autoslalom-biler, og informerte om klubben. Det var stor interesse blant de fremmøtte, som kunne sette seg på liste for prøvekjøring på gokartbanen. Varna-gjengen spredde som vanlig kunnskap og entusiasme.  

Fartsglad gjeng: KNA Varna i Melløsparken sammen med visepresident i KNA, Eirik Kristensen.

KNA Oslo og Omegn inviterte til åpen dag på plassen på Tyrigrava. Her ble det stilt ut biler – blant andre veteranbiler, sportsvogner og biler som har deltatt i Rallye Monte-Carlo Historique og det ble informert om neste års løp som starter 24. januar. Mange entusiaster møtte også opp med sine biler på det som ble en særdeles vellykket dag sola ved Gjersøens bredder.

Det var folksomt når KNA Oslo og Omegn holdt

Åpen dag fortsetter

I tillegg til de mange aktivitetene som fant sted i helgen hadde noen av avdelingene tjuvstarta. KNA Klepp hadde åpen dag på gokartbanen allerede 7. mai. Den gangen var det 140 håpefulle sjåfører som fikk prøve gokart i vestlandsk festvær. KNA Drammen og KNA Kongsberg hadde på sin side en flott, felles stand under Lampeland-dagene med fokus på Regularity-løp hvor de delte ut kjøreordrer. Det er fremdeles ikke for sent å få med seg noen av KNAs «Åpen dag»-arrangementer. Både KNA Nordvest, KNA Lillehammer, KNA Hedmark, KNA Oppland, KNA Solør, KNA Halden og KNA Telemark har «Åpen dag» iløpet av den kommende måneden. 

Kommende «Åpen dag»-arrangementer:

  • Torsdag 1. september: Cars and coffee på Fredriksten festning (KNA Halden)
  • Lørdag 3. – søndag 4. september: Bilcross på Finnskogfestivalen (KNA Solør)
  • Søndag 4. september: Åpen dag på gokartbanen (KNA Nordvest)
  • Lørdag 10. september kl 12-16:  Åpen dag på gokartbanen, Elvedalen (KNA Oppland)
  • Lørdag 24. september: Familiearrangement i forbindelse med KNA Trackday (KNA Lillehammer og KNA Hedmark)
  • Lørdag 24. september: Stand under markedsdagen på Mandelpotetfestivalen i Alvdal (KNA Fjellregionen)
  • Søndag 25. september: Åpen dag på Offroad-anlegget (KNA Telemark)
  • Søndag 9. oktober: Åpen dag på Rudskogen (KNA Indre og Ytre Østfold)