Her kan du kjøre på bane

Baneanlegg

Det er en rekke baner i Norge og Sverige hvor du kan både kjøre løp – eller prøve din egen privatbil på bane.

De tre mest kjente banene i Norge er Rudskogen utenfor Sarpsborg, Vålerbanen sør for Elverum og Arctic Circle Raceway utenfor Mo i Rana. Bor man på Østlandet er det derfor relativt kort vei til både Vålerbanen og Rudskogen, som arrangerer både løp, track days og Gatebil-treff. Så her er det mange muligheter til å prøve seg på banen.

KNA har også gjennom flere lokalavdelinger enten eierskap eller et leieforhold til flere baner. Les mer om disse under.

Over grensa

Ser man over grensa til Sverige er det også en rekke baner man kan kjøre på. Gelleråsens Motorbana utenfor Karlskoga er en legendarisk bane, som blant annet er kjent for sitt årlige storløp Kanonloppet. Litt lenger syd finner vi Falkenberg langs kysten, som også har en fin bane. Helt sør i Sverige finner vi både Knutstorp utenfor Helsingborg og Sturup utenfor Malmø.

Utenfor Götene ved Vänern ligger banen Kinnekulle Ring, mens litt lenger inn i landet finner man den gamle Formel 1-banen Anderstorp ved Gislaved, og Mantorp ved Lindköping. En bane som ikke er like kjent er Sviestad, som også ligger i Linköping. Nord for Stockholm finner man Tierp Arena. Også har svenskene Gotland Ring ute på øya Gotland, samt at de kjører store løp på både flyplasser, travbaner og bygater. Og lenger nord i landet, ved Sundsvall finner man Mittsverige banan.

– Bor man på Østlandet har man tilgang til svært mange baner hvis man tar med Sverige. Slik sett er tilbudet for den kjøreinteresserte nordmannen svært godt, forteller generalsekretær i KNA, Børre Skiaker