Foto: Statens vegvesen

Vålerengtunnelen stenges fra 8. juni

Bilist

Natt til mandag 8. juni stenger nordgående løp i E6 Vålerengtunnelen. Frem til mars 2021 blir kapasiteten i tunnelen halvert.

Stengingen betyr at kapasiteten i tunnelen halveres. Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler hvor det normalt passerer det rundt 65000 kjøretøy i døgnet. En del av dette er trafikk som skal gjennom Oslo. Prosjektleder Stian Ellingsen vil ha så lite trafikk i tunnelen som mulig. Han ber folk endre reisevanene sine.

-Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omveg, ikke en snarveg, sier Ellingsen. Han sier at denne gang kan ikke Vegvesenet gjøre som da Bryn-tunnelen var stengt å oppfordre til bruk av kollektivtrafikk.

-Vi ber de som kan om å gå eller bruke sykkel. De som må kjøre oppfordres til å velge andre ruter eller reise til andre tider, sier prosjektleder Stian Ellingsen som legger til at hjemmekontor også er et godt alternativ.

Fra anleggsstart i januar og fram til 8. juni har tunnelen vært nattestengt. Nå starter arbeidene for alvor inne i tunnelen som følge av strengere krav til sikkerhet. Alt sikkerhetsutstyr i tunnelen skal skiftes ut, og det skal bygges nye rømningsveger. Samtidig skal Statens vegvesen forsterke tunnelen på vegne av Bane NOR som skal legge nye spor på tunneltaket.

Nordgående løp i Vålerengtunnelen kommer til å være stengt fram til månedsskiftet september – oktober. Så stenges sørgående tunnel-løp for oppgradering. Det blir stengt fram til februar 2021.