Timebestilling har kommet for å bli
Statens vegvesen har nå hatt timebestilling for alle tjenester ved trafikkstasjonene i over ett år. Erfaringene er så gode at det er ikke er noen vei tilbake.
Tidligere måtte du pent vente i kø foran skranken på trafikkstasjonen for å omregistrere bilen eller fornye førerkortet. Litt bedre ble det da de fikk et kølapp-system, slik at du kunne sitte ned. Med timebestilling kan du bruke tiden din bedre, enten du er hjemme i godstolen, på jobb eller vil gjøre andre ærend.
Statens vegvesen er statens myndighet for å utvikle og følge opp lover og regler knyttet til trafikanter og kjøretøy. Trafikkstasjonene og de digitale tjenestene er deres bindeledd til deg som privatkunde og til profesjonelle kunder i transportnæringen, bilbransjen og trafikkopplæringsbransjen.
72 trafikkstasjoner over hele landet
Statens vegvesen har 72 trafikkstasjoner spredt over hele landet. Disse har ulikt befolkningsgrunnlag, ulik avstand til kundene, og ulik åpningstid.
Selv om Statens vegvesen får stadig flere og bedre selvbetjeningsløsninger, er det ikke alle som kan eller vil bruke dem. Trenger du nytt bilde til førerkortet ditt må du fortsatt ta turen trafikkstasjonen. Har du en bil som må godkjennes hos Statens Vegvesen, så må de også se bilen fysisk. Skal du ta teoriprøven så gjør du også det ved fysisk oppmøte.
Folk flest er på nett
Det store flertallet av brukerne løser oppgavene sine selv, gjennom selvbetjeningsløsninger. På forsommeren i år lanserte de muligheten for å bestille og betale sitt første førerkort digitalt. Etter få dagers bruk var over 80 prosent av alle førstegangs førerkortbestillinger digitale. Eierskifter for biler har vært nær fulldigitale lenge.
I overskuelig framtid vil det likevel være behov for trafikkstasjoner. Har du behov for manuelle tjenester, så er det timebestilling som gjelder.