I Norsk Morgan Klubb står både klubblivet og bilglede høyt i kurs.

Norsk Morgan Klubb tegner klubbmedlemskap i KNA

Bilist

Nylig kom meldingen om at Norsk Morgan Klubb tegner klubbmedlemskap i KNA. Med dette teller KNA hele 19 assosierte klubber.

-Vi ønsker Morgan-klubben velkommen, sier KNAs generalsekretær Børre Skiaker. -Et strålende bidrag til KNAs medlemsklubber.

Norsk Morgan klubb ble stiftet på høyst uformelt vis i 1993 på en havnekafé i Monaco etter at to Norske Morgan-biler hadde fullført Rallye-Monte Carlo Challenge. Da bilene noen dager i forveien ble vinket av gårde utenfor ærverdige KNA-hotellet i Parkveien hadde lagene allerede blitt enige om at det skulle det startes en Morgan-klubb i Norge tilsvarende som det fantes i andre land. Men bare om de lyktes å komme helskinnet ned til den franske rivieraen.

For to av de tre bilene endte det godt. Dermed ble rallyeventyret i 1993 starten på klubben som i dag favner merkeentusiaster fra hele landet, og som ved etter sigende teller minst 300 håndbygde, engelske sportsbiler med mye treverk, særegen forstilling og høy sjarmfaktor.

Morgan med Viking Challenge badge og KNA logo
Fra KNA-arkivet: Morgan vinkes av gårde fra Universitetsplassen i Oslo i forbindelse med KNA Viking Challenge 1996.

Som da klubben ble stiftet står fortsatt klubbliv og kjøreglede i fokus. I tillegg arbeider klubben kontinuerlig for å gi medlemmene et best mulig medlemstilbud. Det var noe av årsaken til at Norsk Morgan Klubb valgte å tegne klubbmedlemskap i KNA:

-Vi hadde allerede kollektive medlemskap i andre organisasjoner, men siden vi er opptatt av å gi våre medlemmer et enda bredere fordelstilbud falt det seg naturlig å også bli medlem av KNA. Dette er god valuta for pengene. Det sier Knut Arvid Fjerdingstad, Morgan-klubbens leder og President.

Ved siden av dette var KNAs bilpolitiske engasjement et viktig punkt for Morgan-klubbens styre:  

-Morgan klubben følger godt med på alt som skjer innen norsk bilpolitikk, og vi ser helt klart verdien av å knytte oss til organisasjoner som blir hørt i og har erfaring med de politiske miljøene, fortsetter Fjerdingstad.

Morgan i Afrika kjører gjennom elv
Blant Morgan-klubbens medlemmer er Bjørn Schage og hans 1960 Plus 4 med kjælenavnet «Frøya». Sammen med mekaniker Trond Bråthen deltok de to i Peking-Paris 2016 (Foto: Bjørn Schage/ERA).
 

I fremtiden ønsker Morgan-klubben å legge enda mer til rette for medlemsaktiviteter, særlig i form av løp. Fra før er autoslalom på baneanlegget til KNA Varna i Østfold en favoritt. Og i fremtiden skal man ikke ser bort fra Tyrigrava blir gjort til utgangspunkt for flere av klubbens arrangementer.

-Vi synes det er svært hyggelig at Morgan-klubben nå også er blitt del av KNA, og de er herved invitert til å markere klubbens 30-årsdag på Tyrigrava i 2023, avslutter Skiaker.

En av Morgan-klubbens biler utenfor ærverdige Tyrigrava som vil stå ferdig i løpet av 2021.