Godt oppmøte i forbindelse med stiftelsesarrangementet på Aukrustsenteret i Alvdal. Fra venstre bakre rekke: John Mange Lunaas, Morten Nordset, Per Erik Samuelshaug, Torgrim Moen, Hege Breen Wagenius, Geir Inge Lillestrøm, Terje Wagenius, Eivind Bull Åkran. Fra venstre fremre rekke: Kåre Moen, Lars Erik Brevad Lien, Simen Olafsen, Stig Erik Breen, Dag Wagenius og Bjørn Erik Engstrøm (sittende fremst)

KNA stifter lokalavdeling i Fjellregionen

Bilist

KNA, Norges første bilorganisasjon, stiftet nylig en helt ny avdeling i Fjellregionen. Med
dette kan bilistorganisasjonen skryte av hele 27 lokalavdelinger fra Troms i nord til Agder i
sør. Samtidig kan lokale bilinteresserte se frem til spennende motorarrangementer på
Tronfjellet i Alvdal. Det er nemlig dette som blir avdelingens storsatsing.

-Det er svært hyggelig å ønske Fjellregionen velkommen i KNA-familien, sier generalsekretær Børre Skiaker.

-Ikke nok med at avdelingen tilfører enestående aktiviteter knyttet til Tronfjellet, så er initiativtakerne en gruppe med stort pågangsmot og satsingsvilje. Utgangspunktet kan rett og slett ikke bli bedre, legger generalsekretær til.

-Vi er takknemlige for at KNA har tatt oss imot med åpne armer, og vi gleder oss veldig til å ta fatt på oppgaven med få en fullverdig KNA-avdeling på bena. Dette sier fersk avdelingsleder i KNA Fjellregionen, Geir Inge Lillestrøm.

Avdelingsleder Geir Inge Lillestrøm er synlig fornøyd med å ha påtatt seg oppgaven med å bygge opp KNA Fjellregionen.

Topptur med bil

Blindveien opp til toppen av Tronfjellet, avdelingens største trekkplaster, er nemlig noe helt for seg selv. Opprinnelig ble veien til i forbindelse med bygging av radio- og fjernsynssender på 1960-tallet, men siden den tid har mange på både to- og fire hjul funnet stor glede i opplevelsen det er å bestige den høyeste fjelltoppen der er mulig å bestige med bil i Norge.

-Mange sammenligner denne gamle anleggsveien med den verdenskjente Pikes Peak i USA, og det har de all grunn til. Dette sier nestleder og primus motor i KNA Fjellregionen, John Magne Lunaas.

Der er det! Nestleder i KNA Fjellregionen John Mange Lunaas peker entusiastisk mot Tronfjellet i bakgrunnen i forbindelse med stiftelsesmøtet på Aukrustsenteret i Alvdal

Faktisk ble et billøp opp til toppen av Tronfjellet påtenkt allerede på 1990-tallet av Henning Isdal, best kjent som profilert motorjournalist og bilsportutøver. Men det skulle gå nesten tre tiår før rally Tron først så dagens lys i 2019. Grunnet Corona-situasjonen er årets arrangement avlyst, men det legges allerede nå planer for nytt løp i september 2021.

Stiftelsesmøte i Kjell Aukrusts ånd

Omgitt av Kjell Aukrusts tegninger av Il Tempo Gigante fra den verdenskjente dukkefilmen Flåklypa, foregikk stiftelsesmøte på Aukrustsenteret i Alvdal.

Norges første bilorganisasjon inntar lokalene til Aukrustsenteret i Alvdal i forbindelse med stiftelsesmøte for KNA Fjellregionen.

I likhet med Rally Tron gikk dermed startskuddet for den nye KNA-avdelingen i Kjell Aukrusts ånd. Med hovedsete i Alvdal er det kort vei for Lunaas og resten av ildsjelene til Tronfjellet og sagnomsuste grusveien som smyger seg rundt fjellknauser og gjennom steinurer på vei opp mot den bratte toppen på 1666 meters høyde.

Tilbud til alle i Fjellregionen

Selv om mange av avdelingens aktiviteter vil kretse rundt Rally Tron og Tronfjellet, er det også slik at avdelingen vil gjøre en innsats på andre områder. KNA er en komplett bilorganisasjon. Dette betyr at alle som bor i Fjellregionen, enten de er vanlige bilister, ungdom eller bilsportinteresserte kan melde seg inn, få fordeler og støtte organisasjonens arbeid.

-KNA har nemlig kjempet for bilismen siden bilens barndom, og jobber aktivt med blant annet bilavgifter, trafikksikkerhet og å sikre gode fordeler til egne medlemmer. Et medlemskap i KNA Fjellregionen bidrar til lokale aktiviteter i Fjellregionen, i tillegg til nasjonalt arbeid for bilistene, poengterer generalsekretær Børre Skiaker.