Formel 1-verdensmester, Max Verstappen. Foto: Julien Delfosse / DPPI

Høytidelig feiring av verdensstjernene på FIA prize giving

Bilist

FIAs årlige arrangement med hedring av motorsportens fremste førere ble gjennomført i Baku denne helga. De nyslåtte verdensmesterne i WRC2, Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen var blant de mange som ble hedret.

Den internasjonale bilorganisasjonen FIA har 243 medlemsorganisasjoner fra 147 ulike land. KNA var den 13. medlemsorganisasjonen på verdensbasis da de sluttet seg til FIA så tidlig som i 1908, da kjøretøyparken her til lands besto av 30 motorsykler og 70 biler. Den dag i dag er KNA det eneste fullverdige medlemmet av FIA, som medlem av både sport- og mobilitet.

Under en uke tettpakket med møter og generalforsamlinger diskuteres alt fra utvikling av bilsporten til bilens rolle i det grønne skiftet. FIA holder sin årlige generalforsamling i førjulstiden hvert år, og i denne forbindelse arrangeres også FiA Prize giving, som er en hedring av superstjernene i de mange motorsportgrenene som ligger under bilmastodontens paraply.

F.v. WRC2-mester, Andreas Mikkelsen (fører), Europamester i Dragrace, Linn Fløysvik og WRC2-mester, Torstein Eriksen (kartleser).

To av de som ble hedret under FiAs storslåtte seremoni var Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen (begge KNA-medlemmer), som nylig tok hjem verdensmesterskapet i WRC2-klassen. Mikkelsen og Eriksen vant mesterskapet i sin Skoda Fabia RS Rally2. Samme uke som FiA Prize giving gikk av stabelen annonserte Mikkelsen og Eriksen at de har signert avtale med Hyundai for å kjøre WRC1 i 2024. Linn Fløysvik fikk overrakt det synlige beviset på at hun vant Europamesterskapet i drag racing top methanol.

Foto Grégory Lenormand / DPPI