Gjennomføre førerprøve eller fornye førerkortet når trafikkstasjonen er stengt?

Bilist

For å begrense smitte av koronaviruset har Statens vegvesen vært nødt til å gjøre endringer for brukere som planlegger å gjennomføre førerprøver eller fornye førerkortet.

Bestilte timer til oppkjøring vil derfor bli avlyst inntil videre. Det vil heller ikke være mulig å bestille eller endre timer, hverken på Din side eller telefon. Har du bestilt time og den ikke blir gjennomført, trenger du ikke betale for timen.

Kandidater som har fått førerprøven avlyst av Statens vegvesen vil så langt det lar seg gjøre bli prioritert når det på nytt blir åpnet for å bestille førerprøver. 

Fornying av førerkort og kompetanse

  • Har du normal gyldighet på førerettene dine og utløpsdato fra og med 1. januar 2020, kan du kjøre videre i 6 måneder etter utløpsdato. For mer info, se www.vegvesen.no
  • Har du yrkessjåførkompetanse som utløper fra og med 1. januar 2020, kan denne benyttes i 6 måneder fra utløpsdato uten å gjennomføre etterutdanning. For mer info, se www.vegvesen.no
  • Har du utrykningskompetanse (kode 160) som utløper fra og med 1. januar 2020, kan du kjøre i 6 måneder fra utløpsdato uten å fornye med helseattest.
  • Har du ett års gyldighet på grunn av manglende sikkerhetskurs på bane, kan du kjøre i 6 måneder fra utløpsdato uten å gjennomføre kurset.
  • Gikk førerkortet ditt ut 31. januar 2020 på grunn av manglende mørkekjøringskurs, kan du kjøre i 6 måneder fra utløpsdato uten å gjennomføre kurset.
  • Er du over 80 år, har normal gyldighet på førerkortet ditt med utløpsdato fra og med 1. mars 2020, kan du kjøre i 3 måneder fra utløpsdato uten å fornye med helseattest.