Bruk bilen i påsken!

Bilferie og reise

En uvanlig påske krever uvanlige løsninger. Selv om budskapet fra politikerne ofte er at bilen ikke bør brukes mer enn nødvendig, så vil den for mange være godt egnet til nødvendig avveksling akkurat nå.

-Man trenger ikke dra langt fra hjemmet for å få en fin avveksling fra hverdagen, sier Børre Skiaker, generalsekretær i KNA.

Med bilens unike fleksibilitet og minimale risiko for smitte under transporten, kan du gjøre deg kjent i nærområdet og finne de lokale og kanskje ikke så folksomme perlene. Et tips kan være å sjekke hjemmesidene til både Visit Norway og Turistforeningen. Der finner du forslag til steder å besøke, turer og aktiviteter. Å kjøre en tur i et område du aldri har besøke kan ofte by på gode opplevelser og positive overraskelser.

Kjør gjerne de små lokale veiene som du ofte unngår eller overser. Ikke planlegg hvor du skal, men nyt det å være på tur. Du finner alltid tilbake ved hjelp av GPS hvis du plutselig har mistet retningen. Du vil garantert se noe nytt. Legg inn en stopp, spis medbragt mat og gå en tur. En liten biltur kan føre deg til alle typer fysisk aktivitet enten det er gåtur, løpetur, padling, sykling eller ski. Uansett er det viktig å komme seg ut.

Bilen fungerer også som et godt sted for de som bare vil ha en pause fra hverdagslivet enten det er alene i stillhet eller kjøring med høy musikk. Akkurat nå er bilen, bena, sykkelen og båten det som kan gi deg feriefølelsen eller pausen.

-Så lenge du holder avstand til andre, ikke setter deg i bilen med personer utenfor egen husstand, og følger rådene fra myndighetene, er det ingen grunn til at man ikke kan nyte deler av påskedagene i andre omgivelser, sier Skiaker.

Rimeligere KNA-medlemskap for deg som er medlem i samarbeidsklubb

Assosiert KNA-medlem
200/ÅR
  • KNAs rabattprogram
  • Grunnlag for norsk bilsportlisens
  • Kan oppgraderes med KNA Veihjelp for 470,- /år
  • KNAs veikart «De hemmelige turistveiene»