Spektakulær folkefest på sandtaket

Bilsport

Lørdag 2. og søndag 3. september gikk NM i Formula Offroad av stabelen på Skyggestein sandtak i Skien. KNA Telemark kan se seg fornøyd med et arrangement som både leverte unik underholdning og hadde værgudene på sin side.

KNA Telemarks aktive medlemmer er vant med å arrangere store arrangementer, og har for vane å levere. Norgesmesterskapet i Formula Offroad 2.-3. september var et praktarrangement som dro tusenvis av mennesker.  Folk kom fra langt utenfor Grenlandsområdet for å oppleve den publikumsvennlige sporten på nært hold. Arrangementet hadde totalt over 1000 fremmøtte tilskuere og over rundt 100 frivillige var engasjert i arrangementet.

– Kan vi låne dere til å rigge stand?

Høyres ordførerkandidat i Skien, Marius Roheim Aarvold og stortingsrepresentant for Høyre i Telemark, Mahmoud Farahmand fant veien til Skyggestein lørdagen i en hektisk valgkamp. De var mektig imponert over hvor raskt den omfattende riggingen ble gjennomført. De frivillige begynte riggingen fredag ettermiddag og var ferdige kl ett natt til lørdag. – Dere startet ikke før i går ettermiddag? Kan vi låne dere til å rigge valgstand for Høyre eller, spurte Farahmand spøkefullt.

Mahmoud Faramand t.v og Marius Roheim Aarvold orienteres om Formula Offroad av KNA Telemarks Rita Sagbakken.

Roheim Aarvold kunne ikke få fullrost den enorme jobben som gjøres av frivillige i KNA Telemark for å arrangere et stort arrangement.  – Det er rett og slett imponerende, og det bare viser at det er et engasjement utenom det vanlige, og det hadde ikke vært mulig uten organiseringen som ligger bak og den store interessen, sa ordførerkandidaten.  Farahmand viste også til hvordan miljøet trekker inn andre frivillige, som blant annet Porsgrunn pike- og guttekorps som hadde kiosksalget under Norgesmesterskapet. – Det er sinnsykt kult å se det samarbeidet mellom ulike frivillige organisasjoner for å realisere et slikt arrangement, sa stortingsrepresentanten som selv er fra Grenland.

Rita Sagbakken fra KNA Telemark er fornøyd med gjennomføringen. – Vi opplevde det som et vel gjennomført arrangement, særlig med tanke på at årets sportskomite bestod av førere som aldri hadde arrangert det før. I tillegg er det alltid kjekt når vi er så heldige med været, da det har stort utslag på publikumsoppmøtet i denne grenen, sier Sagbakken som har fått mange positive tilbakemeldinger fra publikum i etterkant av mesterskapet.

Mange påmeldte

Totalt var det 24 førere som deltok i klasse 1 Modified og klasse 2 Unlimited. I Modified må kjøretøyene ha en viss likhet med en serieprodusert bil. Dekkene er begrenset til «små» padler, påvulkede skovler er ikke tillatt. I Unlimited er det meste fritt. Dekkene som brukes kalles «Øysur» og er store dragracing slicks med påvulkede skovler. Enkelte av motorene i denne klassen leverer nærmere 1000 hk, med eller uten bruk av lystgass.

Les mer om sporten på KNA Telemarks side.

Resultater klasse 1: Modified

Resultater klasse 2: Unlimited

Åpen Dag

Røyken rekker ikke å legge seg på Skyggestein sandtak før KNA Telemark er i gang med nye prosjekter. Allerede til helgen arrangeres det Åpen dag på Grenland Motorsportsenter på Flittig, hvor hundretalls mennesker har meldt interesse på klubbens Facebook-arrangement. Under åpen dag kan man se hvor fint det har blitt på anlegget og det vil bli mulighet til å sitte på med forskjellige kjøretøy i feltet. Man kan også prøve sin egen firehjulstrekker i offroad for alle-anlegget, gåsegang-kjøring og man kan få tips om kjøring i terreng. Det blir også oppvisning med trial-biler og mye mer. – Vi håper mange møter opp også på Åpen dag til helga, sier Sagbakken.