Foto: Proton Competition

Olsen med historisk pallplass i Le Mans!

Bilsport

Dennis Olsen skrev seg inn i norsk bilsport-historie søndag da han kom på tredjeplass i GT3-klassen i Le Mans. Olsen, som startet sin bilsportkarriere i KNA Varna, ble dermed den første nordmannen i historien med pallplass i det legendariske løpet.

Olsen kjørte Ford Mustang nummer 88 sammen med Mikkel Pedersen og Giorgio Roda. Det var han Olsen som kjørte Mustangen ut fra start lørdag ettermiddag i 17. startposisjon, men når han overlatte bilen til kollegene hadde han tatt seg frem til en andreplass.

Le Mans-løpet er et legendarisk 24-timers utholdenhetsløp for sportsbiler som arrangeres årlig ved byen Le Mans i Frankrike. Løpet går på banen Circuit de la Sarthe, som delvis går på vanlige veier og er 13,6 km lang.

KNA Varnas egen Dennis Olsen kjørte også siste strekket og førte bilen i mål til et historisk norsk resultat i selveste Le Mans.

Generalsekretær i KNA, Børre Skiaker overrekker sine gratulasjoner til Olsen etter den historiske bilsportbragden. – Le Mans 24 timer er verdens eldste og mest prestisjefylte endurance race og løpet har sin historie helt tilbake til 1923. Det er stor oppmerksomhet rundt Le Mans 24 og 300.000 tilskuere på plass, og mange profesjonelle team/bilfabrikker involvert. Det er svært krevende å oppnå et så godt resultat i Le Mans og Dennis skriver med dette norsk bilsport historie, sier Skiaker.