Christina Dobloug (t.v) og Anita Hvambsahl (t.h) er klare for eventyr i Saudi-Arabia.

Norsk team klare for kvinne-rally i Saudi-Arabia

Siste nytt

Før 2018 hadde ikke kvinner lov til å kjøre bil i landet, men nå skal Anita og Christina til Saudi-Arabia og kjøre et rent kvinne-rally.

Rally Jameel

KNA-teamet bestående av Christina Dobloug (KNA Hedmark) og Anita Hvambsahl (KNA Kongsberg) skal delta på navigasjonsrallyet Rally Jameel i Saudi Arabia. Den internasjonale bilorganisasjonen FIA har siden 2009 hatt en satsing som heter Women in motorsport som har tatt mål av seg å fremme kvinners rettmessige plass i motorsporten og tilgjengeliggjøre sporten for kvinner, på deres premisser.

Rally Jameel går gjennom krevende ørkenområder fra Hail til Jeddah. Rallyet er 1.600 km langt. Starten går den 4. mars og 5 dager senere, på selveste kvinnedagen den 8. mars passerer de målstreken i Jeddah. Det er 50 team fra 30 nasjoner som deltar i rallyet.

KNA er det eneste norske fullverdige medlemmet av FIA, og har derfor fulgt arbeidet med women in motorsport nøye. I forbindelse med KNAs medlemsskap i FIA har KNA blitt invitert til å sende et team bestående av en kvinnelig fører og kartleser. – Det finnes få rene bilsportarrangement for kvinner i verden, og KNA er opptatt av at våre kvinnelige utøvere skal få muligheter og utfordringer både sportslig og menneskelig. Det er utrolig gøy at to av våre førere skal delta på det som er verdens første kvinnelige offroad navigasjonsrally, sier generalsekretær i KNA, Børre Skiaker.

Christina Dobloug

Christina er fra Furnes i Ringsaker, og har drevet med motorsport hele sitt voksne liv, og har et brennende engasjement for bil og bilsport. Hun har erfaring med baneracing fra Corsa Cup, Neon Cup, Porsche Carrera Cup og Historisk Racing. Christina har ambisjoner om å kjøre Rally Dakar neste år, og i denne sammenheng er rallyet av særlig interesse for henne. Dette er en flott mulighet for oss til å være med på fremme kvinners muligheter i Saudi Arabia. Dette blir på mange måter en opplevelse for livet. Jeg gleder meg til å oppleve menneskene, kulturen og storslått natur, sier Dobloug i en pressemelding.

Anita Hvambsahl

Anita er fra Kongsberg og tilhører en skikkelig bilsportfamilie. Hun begynte med kartlesing for faren sin når hun var 14 år. Stort sett hele familien hennes driver med rally og hun har alltid vært med på billøp. 

Anita har også kjørt litt bilcross og testa et løp i rally som sjåfør, men kartlesing er det hun har drevet mest med. Hun har vært med forskjellige sjåfører i forskjellige klasser opp igjennom årene – både i Volvo original, nasjonal, R2 og de siste årene har hun lest i toppklassen i R5. 

Hvambsahl gleder seg stort til å delta på Rally Jameel. – Dette er en mulighet jeg er veldig takknemlig for å få. Jeg gleder meg til å være med på å fremme kvinner innen motorsport i hele verden, få mer erfaring, og oppleve et løp i et helt annet miljø og en annen kultur. Dette blir en ny og spennende motorsportopplevelse som jeg ser veldig frem til, sier Anita.