KNA Telemark

Bilsport

Telemark Offroad har kjøreområder i Svarstad og Skien. Vi prøver normalt å ha to kjøretreff hver måned. I tillegg kommer diverse andre arrangement som Formula Offroad og GMS Extreme challenge, samt andre klubbarrangement.

Selve kjøringen i skog og terreng er en morsom og utfordrende aktivitet, og det er lav terskel for å bli med. Alt du trenger er en bil med firehjulstrekk. Det bør/må være mulighet for å låse firehjulstrekk, samt sette bilen i lavserie. Det er også kjekt med grove dekk og vinsj, men ikke noe krav. Mange nyere biler har en form for firehjulsdrift som kun slår inn automatisk ved behov. Disse har ikke nødvendigvis mulighet for lavserie heller. Denne type biler anbefaler vi å prøve på «Offroad for alle»-anlegget.

Vi kjører i to klasser; Terrengtouring (TT) og Biltrial (BT).
Terrengtouring passer for originale eller lett modifiserte kjøretøy. Biltrial har større krav til sikkerhet, bl.a. at fører og passasjerer må bruke hjelm til enhver tid. De bratteste og mest krevende løypene er merket med BT da det er større sjans for velt og skader på kjøretøy!

Offroadområdet i Skien

I 1998 ble klubben 4x4Lav startet av Erling Holthe og rundt 10 andre med interesse for offroadkjøring.

Det ble jobbet en del år med å få til et kjøreområde på Flittig ca 1,5 mil nord for Skien, idag bedre kjent som Grenland Motorsportsenter.
Det tok først tid å få det formelle i orden, og deretter har klubbens medlemmer brukt mange dugnadstimer på å lage løyper i skogen, grillhytte, parkeringsplass, campingområde med mer. For 15 år siden var det bare skog og en liten traktorvei her, og det er rett og slett en utrolig innsats som står bak det vi har idag.


Vi er idag stolte av å ha et fullverdig offroadanlegg på 163 mål med løyper av forskjellig vanskelighetsgrad. Både originalbiler med skilter, ombygde og hjemmelagde biler er velkomne. Vi legger vekt på det sosiale. Ta gjerne med familien og barna. Grillen fyres alltid opp – pølse og burger er passende offroadmat. Videre er det både kiosk og toalett på plass.

Vi har innendørs klubblokale og strøm tilkoblet.

Takk til alle som har bidratt hittil, og til alle som fortsetter å jobbe for videre utvikling av offroadsenteret!