KNA Rally Grimstad: Fartsfest uten publikum

Bilsport

Denne helgen gikk den første NM-runden i rally etter Coronautbruddet av stabelen. Grunnet smittevern ble det ikke noe av folkefesten, men likevel anser både arrangør og utøvere arrangementet som vellykket.

-Det var et veldig vanskelig og krevende utgangspunkt, ikke minst når det gjaldt å motivere alle frivillige og funksjonærer.

Slik beskriver arrangementsansvarlig Kjetil Faye Lund oppgaven med å stable på bena et arrangement som vanligvis trekker mange tusen tilskuere under en verdensomspennende pandemi.

Selv om utgangspunktet var utfordrende klarte Faye Lund og resten av teamet i KNA Grimstad å finne gode løsninger som ivaretok både smittevern og bilsportglede:

-Vi sendte ut masse informasjon i forkant om hva som skulle skje, forklarer Faye Lund. Slik sikret arrangørene at deltakertallet ikke oversteg den myndighetspålagte grensen på 200. I tillegg fant de gode digitale verktøy for å registrere alle som møtte opp. Og ved siden av dette vedtok de en beinhard avvisningspraksis for de som hadde virussymptomer eller hadde vært i utlandet. Slik ble de trygge på at selve arrangementet forble smittefritt.

Men smitteverntiltakene la likevel en demper på årets arrangement da den sedvanlige folkefesten ikke lot seg gjennomføre uten publikum. Til tross for dette var det mange lokale som fulgte med på avstand fra egne terrasser og utsiktspunkter, hvilket ble satt stor pris av førerne.

Ifølge arrangementsansvarlig ble heller ikke det økonomiske resultat så dårlig, selv om virussituasjonen medførte flere hundre tusen i tapte inntekter. Det er nemlig billigere å arrangere rally uten publikum, hvilket gjorde sitt til at også årets arrangement går i balanse.

Årets rally Grimstad ble vunnet av Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen i en Ford Fiesta. I tillegg var det flere KNA-førere som kom høyt på resultatlistene, deriblant Rune Danneborg (KNA Aust-Agder), Trond Sveinsvoll (KNA Stavanger) og Geir Espeland (KNA Aust-Agder).