Inngår historisk samarbeid

Bilsport

KNA Solør har inngått et historisk samarbeid med den ideelle organisasjonen DRIVE Norge.

Organisasjonen som ble etablert i 2009 har som mål å gi positiv drive og inspirasjon til barn og unge som trenger det mest.

Gjennom sitt klubbprogram Kjør for livet gir de mekke- og motorinteressert ungdom muligheten til å få oppleve mestring i en klubb med andre likesinnede ungdommer, og veiledere som lærer dem å skru.

– I tillegg får ungdommene våre prøve motoriserte kjøretøy og lære seg å håndtere disse på en trygg og forsvarlig måte, sier daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth.

Daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth

Nå har organisasjonen inngått en avtale, og gitt statusen godkjent DRIVE-klubb til KNA Solør.

– Gjennom en godkjent DRIVE-klubb som KNA Solør ønsker vi å få uorganisert ungdom inn i organisert aktivitet, sier Sørmoen-Børseth.

Den daglige lederen påpeker at motorklubbene rundt omkring i landet er det perfekte «etterprogrammet» for ungdom som har vært inne i DRIVE-systemet. Sørmoen-Børseth er glad for å ha fått med klubber fra to store, landsdekkende motorsportorganisasjoner i dette samarbeidet.

– At vi har fått med oss en klubb fra KNA (Kongelig Norsk Automobilforbund) viser bare at man må gjøre en innsats for rekrutteringen inn mot motorklubbene, og der vet vi at vi kan bidra, sier Sørmoen-Børseth.

Nestleder i KNA Solør, Malin Bredesen forteller at klubben i mange år har fulgt med på DRIVE og deres jobb.

– Det er en stor tillitserklæring for oss å bli en godkjent DRIVE-klubb, og vi er stolte over å kunne kalle oss en DRIVE-klubb. Vi ser på det som et bærekraftig samarbeid som vil skape muligheter for barn og ungdom til å delta på en arena med trygge rammer, sier Malin Bredesen.