Det var enormt mange frivillige i aksjon i forbindelse med Norges råeste bakkeløp i regi av KNA Troms. (Foto: Rolv Mallaug, Målselv Fotoklubb)

Fortsatt Norges råeste

Bilsport

Norges råeste bakkeløp leverte varene for tusenvis av publikummere.

Se resultatliste nederst i saken.

Nok en gang arrangerte KNA Troms Norges råeste bakkeløp i Målselv i midt-Troms. Folk fra hele landet samt flere utenlandske førere deltok. Leder i KNA Troms, Jan Helge Nilssen startet opp bakkeløpet i 2011, og er fremdeles primus motor for prosjektet, godt hjulpet av over 200 dyktige frivillige.

– Årets bakkeløp er det beste vi har hatt siden oppstarten i 2011. Alle gjorde en fin jobb og var med på det meste vi hadde planlagt. De frivillige jobbet som bare det og har allerede meldt seg til tjeneste for neste år, sa Nilsen som var fornøyd med de tusentalls tilskuerne som strømmet til. – Om vi tar med alle hytteeieren og førere og mekanikere frivillige var det en plass mellom 23 000 og 25 000 til stede under uken. Alle tilbakemeldinger vi har fått fra førere og frivillige er toppkarakter, så vi er kjempefornøyde og jobber for å gjøre bakkeløpet enda bedre til neste år, avsluttet bakkeløpsgeneralen.

Kristian Pettersen (Norges råeste bakkeløp), Tor Valdvik (KNA), Nils Ole Fosshaug (stortingsrepresentant, AP), Benjamin Furuly (Fylkesordførerkandidat Troms Høyre), Kristiane Hvaal Engh (fører), Jan Helge Nilssen (KNA Troms), Bengt Magne Luneng (Målselv-ordfører) og Eirik Kristensen (Visepresident i KNA)

Målselv-ordfører, Bengt-Magne Luneng er svært begeistret over å ha et så stort arrangement i kommunen. – Arrangementet skaper positivt omdømme for motorsporten, kommunen og regionen og det er ikke tvil om at næringslivet merker den økte aktiviteten i forbindelse med arrangementet. Målselv kommune ønsker å være en god vertskommune og samarbeidspartner for arrangøren og har bare gode ord å si om arrangementet. Vi ser frem til mange nye år med Norges råeste bakkeløp, sa vertskommunens ordfører.

KNA-legenden Petter Solbergs bakkerekord overlevde årets bakkeløp, men det ble levert noen heftige tider også i år. GT+ føreren, Jan Øivind Ruud ble klokka inn til 1:39.14 i sin Stealth B7 V8. Solbergs rekord er på 1:37.62. Beste tid i 4WD-klassen var Stian Hafsengen som vant i bakkeløpet i 2022.

Bilsportinteresserte politikere: Nils Ole Foshaug og Benjamin Furuly

En rekke politikere fra ulike partier fant veien til Bardufoss for å se på et av Nord-Norges største motorsportarrangementer. Ordfører i Målselv, Bengt Magne Luneng, fylkesordførerkandidat for H i Troms, Benjamin Furuly og Stortingsrepresentant for AP, Nils-Ole Foshaug besøkte alle arrangementet tirsdagen og fikk med seg første førermøte og første trening, samt fikk anledning til å møte de mange frivillige som er engasjert i arrangementet. Alle de profilerte politikerne er fra Målselv, og entusiasmen for arrangementet var lett å se.

Foto: Rolv Mallaug / Målselv Fotoklubb
Foto: Rolv Mallaug / Målselv Fotoklubb
Foto: Rolv Mallaug / Målselv Fotoklubb

Furuly som var førstereis på Norges råeste bakkeløp fikk også sitte på med Anders Klerud i hans Nissan 370z V8 turbo. Fylkespolitikeren var svært inspirert av å se arrangementet. – Norges råeste bakkeløp er ikke bare med på å sette Målselv på kartet, men også hele Nord-Norge. Det er et arrangement som skaper bolyst for de som bor i fylket vårt, samtidig som det bidrar til at enda flere besøker oss. Derfor er det et løp som hele regionen må se verdien av. Både i kroner for næringsliv og organisasjoner, men også målt i stolthet over eget lokalsamfunn. Derfor bør også fylkeskommunen bidra for å videreutvikle det til noe enda større, sa Høyres fylkesordførerkandidat.

Arrangementet hadde også flere prominente gjester, for på fredag kom partileder i Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug på besøk. Det samme gjorde partifelle og leder av justiskomitèen på stortinget, Per-Willy Amundsen.