Siste innspurt før det braker løs

Aktiviteter

KNA Troms arrangerer 11. – 20. juli Norges Råeste Bakkeløp i Målselv. Programmet er fullspekket og går over fire dager. Tilsammen er rundt 200 frivillige og næringsdrivende involvert!

I spissen for det hele står leder i KNA Troms Jan Helge Nilssen. Han dro i gang arrangementet første gang i 2011, med god hjelp fra Kjell Johnsen (KNA Troms) og Osvald Ludviksen, og i 2016 ble Per Christian Håvedegård (KNA Olso og Omegn) involvert.  
 

Utvidet 

– Vi utvidet i 2017 med aktiviteter over flere dager. Med alle frivillige, næringslivssamarbeidspartnere og ikke minst deltakerne i løpet ble det hele en suksess, sier Jan Helge Nilssen leder i KNA Troms. 

 
Rundt 200 personer, en god blanding av frivillige innleide aktører, medlemmer og folk fra andre byer stiller opp. Blant annet er alle NMK-klubbene i nord medvirkende på en eller annen måte. 

Hardt arbeid 

Det ligger mye hardt arbeid til grunn for gjennomføringen av arrangementet.  

– Vi jobber hele tiden med å holde humøret oppe hos alle parter, dette er bare artig og i tillegg får vi hilse på kjentfolk og bli kjent med næringslivsledere. Positivitet og «Yes we can-holdning» er et godt utgangspunkt, sier Nilssen.  

KNA Troms har jobbet med sponsorer, kommuner og fylket. De har på mange måter lykkes med dette og de har fått kjente mennesker med på laget, noe som har gjort jobben lettere. Det er ikke enkelt å få sponsing på regionalt plan. KNA Troms har vært opptatt av å skape et produkt som selger, slik at det kommer mange publikummere. 

 
– Av inntekter under selve arrangementet har vi billettinntekter, startavgift, lisenser, og kiosksalg, sier Nilssen. 

– Hvis jeg skal gi tips til andre som ønsker å få til et lignende arrangement er det å legge en god plan og tenke gjennom hva man vil gjøre, følge denne og ikke gi opp. Bruk sosiale kanaler for det det er vert og publiser så ofte som mulig. 

Verdensstjerne 

Verdensstjernen Petter Solberg (KNA) og Oliver Solberg tegnet i fjor 3 års kontrakt med Norges Råeste Bakkeløp, det var Oliver Solberg som stakk av med seieren og bakkeløpsrekorden i 2018. Han fikk dermed Patria vandrepokal for sin innsats. Petter sier han vil prøve å slå rekorden i år. 

– Vi har et fullspekket program. Påmeldingen er vi strålende fornøyd med, det blir første gang 6-8 Supercars er samlet i Nord Norge. Personlig ser jeg frem til alt, og spesielt nye momenter som Gymkhanashow, jagerfly -og helikopter show, og ikke minst til å møte alle de hyggelige menneskene som kommer, sier en entusiastisk Nilssen.  

Norges Råeste Bakkeløp 2019 17. juli – 20. juli i Målselv, Troms!  
For fullstendig program se: https://bakkelop.no/program/