Rally-VM på norsk side

Bilsport

Rally Sweden VM-løpet ble kjørt på norsk side, 16. februar. Flere KNA-førerne deltok og avdelingene KNA Kongsvinger og KNA Solør bidro under arrangementet.

VM-runden i Sverige gikk strålende for Andreas Mikkelsen (KNA) og hans kartleser Anders Jæger (KNA), de tok 3. plassen i WRC klassen. Henning Solberg (KNA) og kartleser Cato Menkerud ble nr. 12. Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen ble nr. 3. sammenlagt i WRC2.

KNA KONGSVINGEROM ARRANGEMENTET:KNA Kongsvinger bidro under Rally Sweden på Finnskogen/Svullrya.
–Årets Rally Sweden gikk meget bra, det var masse folk, fint vær og ingen spesielle utfor- dringer. Det var full klaff på alle områder, sier Even Wiger, leder i KNA Kongsvinger.

Hele avdelingen var mer eller mindre enga- sjert, totalt cirka 200 personer i aksjon. Det var

primært på Svullrya etappen, samt bensinfyl- lingen på Namnå som var knyttet til KNA Kongsvingers ansvar. I tillegg var avdelingens medlemmer aktive i andre roller denne helgen. Roy Rogstadmoen var med Bruno Berglund i en av 00-bilem, Stig Rune Kjernsli jobbet i løpsle- delsen og Even Wiger er aktiv i FIA.

– Det var stor interesse knyttet til alle de nye WRC bilene og det var jo som lokal avdeling morsomt å følge sjåfør Ole Chr. Veiby som er fra Kongsvinger området, sier Wiger.

Nå ser KNA Kongsvinger frem til et hektisk år, med rally-aktiviteter, i tillegg til lavterskel- tilbud som sprintrally og autoslalom.

KNA SOLØR OM ARRANGEMENTET:

KNA Solør har hatt hovedansvaret på Kirkenær Arena i 8 år, og nå for andre gang på etappen Hof Finnskog.

– Vi er skikkelig fornøyd med årets arrangement. Masse snø gjorde at dette ble et ordentlig vinterally, med mye publikum. Første etappe på morgenen gjorde at mange overnattet i skogen, langs rally-løypa, med bål og god stemning. På gjennomkjøring av løypa, i forkant av rallyet, fikk vi som var på start og mål prate med de fleste deltakere. Alle var blide og fornøyde, og skrøt av jobben vi hadde gjort med etappen, sier leder i KNA Solør, Roger Bjørklund.

Avdelingen har ansvaret for at ting er på plass og fungerer på etappen. Mange timer blir lagt ned i forkant, for å gjennomføre et så stort arrangement. KNA Solør har nærmere 250 funksjonærer i drift under arrangementet, ca. 100 stk. kommer fra egen avdeling.

– De som var mest spennende å se i år, var helt klart Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby, sier Bjørklund.

I løpet av 2018-sesongen skal KNA Solør arrangere tre store arrangement på Finnskogbanen. Det starter med NM rallycross den 28. 0g 29. april. NEZ (FIA North European Zone) i crosskart, med deltakere fra ca. 10 land, 2. og 3. juni. Og i september blir det, i god tradisjon, Finnskogfestivalen i bilcross.