Christian Krognes og Dennis Olsen i samtaler før løpet

Norske utøvere i aksjon på den internasjonale arena 26.03.2019

Aktiviteter

KNA Hedmark fulgte norske utøvere i USA.
26. mars reiste representanter fra KNA Hedmark for å følge Christian Krognes i Intercontinental GT challenge på Laguna Seca i California. Her var også Dennis Olsen som kjører for Porsche.

Løpet er ett av i alt fem GT3 løp i det som anses som verdens mest prestisjetunge GT serie. Her konkurrerer utelukkende fabrikkteam. Banen på Laguna Seca er legendarisk og er kjent for sin «corkscrew» sving. Hastigheten er ikke like høy som på Nurburgring siden banen har elementer av å være en Grand Prix bane.

For Krognes og Walkenhorst motorsport som drifter fabrikkteamet for BMW fikk bilens lange akselavstand og banedekke betydning for resultatet. Bilene med kortere akselavstand hevdet seg i toppen. Krognes var allikevel fornøyd med erfaringen dette ga for veien videre og han beskrev løpet som positivt i forhold til progresjon i stintene.

2019 er et viktig år hvor Krognes har stor tillitt i BMW sin GT3 satsing globalt. Det samme gjelder for Dennis Olsen som kjører fast for Porsche nå.

Reise tips for de som ønsker å utforske Laguna Seca på egenhånd er å benytte direktefly fra Oslo til San Fransisco og deretter leie bil. Det er ca to timer kjøring ned til banen. Overnatting i Carmel by the sea er kun 20 minutter fra banen.

– KNA Hedmark utvikler medlemstilbud i retning av motorsport opplevelser og banedager. Vi opplever god respons på dette. Vi har i mange år reist til Tyskland men har nå lagt et fundament for opplevelser også utenfor Europa sier avdelingsleder Espen Krogh. Vi håper våre KNA utøvere fortsetter den gode utviklingen og fortsatt blir å se på den internasjonale arena i mange år fremover.

KNA traff også Simen Næss Hagen som driver Parcferme.no på banen. Han dekker norsk og internasjonal bilsport og har stor kunnskap om de norske utøverne. Han har skrevet mye om både Dennis og Christian de siste årene. Han deler vår entusiasme og mener de begge har nådd langt.