Mikkelsen verdensmester – igjen!

Bilsport

KNA-medlem Andreas Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen sikret denne helga gullet i WRC2-klassen, til tross for at han havnet langt bak i siste VM-runde i Central European Rally.

Det ble en utrolig spennende og krevende VM-runde i WRC2-klassen da Andreas Mikkelsen i nest siste løp sikret seg sin andre VM-tittel sammen med kartleser Torstein Eriksen.

Det ble ikke noen spasertur for Mikkelsen som fredag morgen kjørte av veien med sin Škoda Fabia RS Rally2 og ødela frontruten og hjulopphenget bak. Dette kostet en av våre rallystjerner rundt 10 minutter. Etter at hans nærmeste tittelrival, Yohan Rossel kjørte ut, var Gus Greensmith den eneste som kunne frata Mikkelsen en ny tittel i rally-VM.

Greensmith hadde sine egne problemer, inkludert punktering, noe som bidro til at briten endte på fjerdeplass i dette løpet. Det avgjørende var at hans manglende evne til å score Power Stage-bonuspoeng betydde at både han og Mikkelsen avsluttet rallyet med 111 poeng hver.

Den siste VM-runden er Rally Japan 16.-19. november, og der kan Mikkelsen hente ytterligere med poeng ettersom han har kjørt seks av sju mulige løp så langt. Manchester-gutten, Greensmith har allerede kjørt alle sine sju løp, og kan ikke plukke flere poeng i rally VM.

«Vi visste at vi ikke hadde noe å tape i Power Stage,» sa Mikkelsen etter seieren. «Det var «win it or bin it», så vi ga absolutt alt og det fungerte perfekt. Jeg er veldig glad for at det holdt helt inn!» avsluttet den nyslåtte verdensmesteren.