KNA Rally Grimstad tilbake i kalenderen

Aktiviteter

Etter å ha vært satt på vent på grunn av koronapandemien er det nå klart at Rally-NM er tilbake med KNA Rally Grimstad den 22. august.

Etter å ha vært satt på vent på grunn av koronapandemien er det nå klart at Rally NM er tilbake med KNA Rally Grimstad den 22. august.

-Sportskomiteen i KNA Rally Grimstad har bestemt at vi går for gjennomføring av NM-runden den 22. august under strenge smittevernregler. Vi er veldig glade og stolte av at vi nå kan komme i gang igjen med Rally NM, og vi har et veldig godt samarbeid med kommuneoverlegen i Grimstad som har gitt grønt lys for våre planer, sier Kjetil Faye Lund fra arrangøren.

Det var i 2019 at KNA Rally Grimstad ble det første rene asfaltløpet i Rally VM på ti år, og løpet ble en kjempesuksess med deltakerrekord og over 6000 tilskuere. I år blir løpet arrangert uten publikum, og under strenge smittevernregler som allerede er publisert på løpets nettside.

-Vi har hele tiden hatt dialog med kommuneoverlegen, og forholder oss til myndighetenes retningslinjer for å unngå spredning av smitte. Vi har laget egne smitteverntiltak for løpet, og kan nå arrangere et trygt løp under de regler og den smittesituasjonen som gjelder nå.

Årets løp skal også ha start og mål i Grimstad-sentrum, og fartsetappene kjøres på utfordrende asfaltveier i området rundt byen. Det er nå lagt opp til 50 deltakende team, med fører, kartleser og to mekanikere. Da blir det 200 personer på serviceplass til sammen, noe som er innenfor grensen på 200 fra myndighetene. Funksjonærer kommer utenom dette igjen. Det blir ingen aktiviteter i Grimstad som tidligere. Det er også laget egne regler for hvordan innsjekk, teknisk kontroll og løpskjøringen skal gjennomføres.

Det er ventet at flere av Norges fremste rallykjørere kommer til Grimstad i august, og kanskje noen av våre internasjonale stjerner også deltar, ettersom det kjøres få internasjonale rally om dagen.