KNA Raceway og Motorcenter Norway fikk gjev pris

Foto: Dalane Tidende

KNA Raceway og Motorcenter Norway fikk gjev pris

Bilsport

Dalaneprisen for 2022 er delt ut til KNA Raceway / Motorcenter Norway. (Toppfoto: Dalane Tidende)

Det var en stor dag for gjengen bak KNA Raceway / Motorcenter Norway når de under den lokale næringsforeningens tradisjonelle sommerfest fikk utdelt årets Dalanepris i Skrivergården i Egersund. Dalaneprisen deles ut hvert år ut til enkeltpersoner, lag eller virksomheter som har utmerket seg på en positiv måte og som har bidratt til å sette Dalane-regionen på kartet.

Stolt prisvinner: Hans Arve Pedersen (Foto: Næringsrådet i Stavangerregionen)

Motorsenteret i Sokndal ble ferdigstilt og offisielt åpnet av daværende statsminister, Erna Solberg sensommeren 2021. Men frem til åpningen var det mange ildsjeler som hadde gjort en stor frivillig innsats for å skape et motorsportanlegg med Norges mest eksotiske beliggenhet, -på toppen av et fjell i Sokndal.

Gigant-prosjekt

Racingbanen er en av fire store racerbaner i Norge. Banen har internasjonal standard og er designet av APEX Circuit Design i henhold til FIA Grade 3 og FIM Grade B. Dette garanterer høy sikkerhet for publikum og førere. På anlegget er det også en offroadløype, enduroløype for motorsykkel og motorcrosshall. Dette gjør at anlegget får flere brukere og mange ulike aktiviteter. Selve racingbanen er en spektakulær bane i fantastiske omgivelser på Sokndals tak. 

Det synlige beviset: Siv Grethe Bøhn-Pettersen tegning av Pedersen. (Foto:Dalane Tidende / Siv Grethe Bøhn-Pettersen)

– Fortjent pris!

President i Kongelig Norsk Automobilklub, Geir A. Mo roser de frivillige som står bak prosjektet og trekker spesielt frem lagarbeidet mellom frivillige ildsjeler, privat næringsliv og investorer og KNA som bilorganisasjon.  – Det er et ufattelig stykke arbeid som er lagt ned for å etablere dette anlegget, og det er derfor svært gledelig og fortjent at de nå belønnes med en pris fra Dalane Tidende, sier Mo.

Styreleder i KNA Raceway, Hans Arve Pedersen var stolt over prisen. – Dette er et godt klapp på skulderen og anerkjennelse til alle dem som har vært med å dra lasset i oppforbakke og på solskinnsdager. Det er kjekt at samfunnet rundt, og ikke bare motorsportfolket, også har lagt merke til at det har kommet et motorsportanlegg til regionen, sier Pedersen