Rudskogen gokartbane

Hva kan KNA gjøre for deg som er glad i bilsport?

Bilsport

KNA er klubben for deg som elsker bilsport, og vi har jobbet for å legge forholdene best mulig til rette for vår favorittsport i over 100 år.

KNA er klubben for deg som elsker bilsport, og vi har jobbet for å legge forholdene best mulig til rette for vår favorittsport i over 100 år.

Allerede i 1912 arrangerte Kongelig Norsk Automobilklub det første billøpet i Norge, og i 1932 etablerte vi Nevnden for bilsport, i dag kjent som Norges Bilsportforbund (NBF). KNA er innehaver av «sporting power» fra det internasjonale bilsportforbundet FIA og deltar på alle de internasjonale og nasjonale diskusjonene om bilsport. NBF får hvert år delegert bilsportmyndighet fra KNA.

Mange norske bilsportsutøvere er medlem av KNA, og lokale KNA-klubber over hele landet står på døgnet rundt for å gi bilsporten de beste betingelser. Et godt eksempel er KNA Varna, som har Norges kanskje flotteste gokartanlegg utenfor Moss, og som nå også er utvidet med en bane som går i 8-tall.

KNA har et fond, og deler hvert år ut prosjektmidler til KNA klubber over hele landet. Dette er penger som kommer godt med, for eksempel til vedlikehold og utbygging av motorbaner, talentarbeid og rekrutteringsarbeid ute i klubbene.

I KNA er vi opptatt av både bredden og eliten i bilsporten. Ingen bredde, ingen elite, og ved å satse på for eksempel bygging av gokartbaner sørger vi for rekruttering. Vi er også stolte av våre eliteutøvere, og mange av våre toppførere har fått økonomisk støtte av KNA opp gjennom årene.

Vi jobbet også for å få et løp i Formel E til Norge. Oslo har fått den uoffisielle betegnelsen «verdens elbilhovedstad», og da mente vi i KNA at man også burde hatt et løp med «elbilenes svar på Formel 1». Vi var i flere møter med både Oslo Kommune og arrangørene av Formel E, men våren 2018 kom dessverre svaret fra Oslo Kommune om at det ville være for kostnadskrevende å være vertsby.

Man kan ikke vinne alle kamper, men vi kommer til å fortsette å jobbe for bilsporten i Norge!

Er du også glad i bilsport? Da bør du bli medlem av KNA!

KNA medlemskap med veihjelp
1010/ÅR
  • KNA Veihjelp
  • Drivstoffrabatt
  • Medlemsblad
  • Teknisk og juridisk rådgivning
  • Inntil 45% på verktøy og materiell hos Würth
  • 20% Rabatt på briller og solbriller hos Brilleland
  • 20% Rabatt på dekkhotell og flere andre rabatter hos Vianor
  • Rabatter på reise hos Stena Line og DFDS