– Her fortjener regjeringen ros

Bilpolitikk

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og kommunalminister, Erling Sande kom i går med en gavepakke når de kom med 40 millioner kroner til strakstiltak ved Trollstigen. – Flott og avgjørende bidrag fra regjeringen, sier Tor Valdvik i KNA.

Det har avstedkommet stor debatt over hele landet etter at Møre og Romsdal fylkeskommune besluttet å stenge Trollstigen for sesongen på grunn av den store rasfaren. KNAs generalsekretær, Børre Skiaker kalte det etisk og moralsk uakseptabelt at ikke regjeringen i større grad bidrar til utbedring og rassikring av Trollstigen og andre strekninger.

Mandag varslet regjeringen altså at de bevilger 40 sårt tiltrengte millioner til strakstiltak for rassikring av Trollstigen. – Dette er en viktig vei for reiselivet og selve grunnlaget for mange serveringssteder og annet lokalt næringsliv. Vi forstår at det er en stor utgift for fylkeskommunen og at kravet om store utgifter kom brått på. Fordi dette er en nasjonalsymbol for Norge og fordi veien har ringvirkninger langt utenfor Møre og Romsdals grenser, mener vi staten denne gangen skal stille opp for å få veien åpnet så fort som mulig, sa kommunal- og distriktsminister Erling Sande i en pressemelding.

Roser regjeringen: Tor Valdvik, samfunnskontakt i KNA.

Prislappen på strakstiltak er anslått til rundt 50 millioner kroner, men fylkesordfører, Anders Riise sier fylket selv vil bidra med de siste 10. Samfunnskontakt i KNA, Tor Valdvik roser regjeringen for at de sikrer finansiering til strakstiltak på den ikoniske veien. – Her fortjener regjeringen ros for handlekraft. Dette er et flott og helt avgjørende bidrag fra regjeringen, hvor de viser at de lytter til de som har engasjert seg i debatten, sier Valdvik.