Den norske entusiasmen for Rallye Monte-Carlo Historique lever!

Bilpolitikk

Rallye Monte-Carlo Historique har lange og stolte tradisjoner i Norge og ikke minst i KNA.

Allerede i 1931 var Stavanger startsted og KNA arrangør for Rallye Monte-Carlo. Etter hvert ble startstedet flyttet til Oslo, og frem til den dag i dag er KNA Oslo og Omegn jevnlig arrangør av start i tigerstaden. Norge og KNA ble for alvor satt på rallykartet da KNA-laget bestående av Per Malling og Gunnar Fadum vant i 1955 med sin Sunbeam. I tiårene som fulgte utviklet løpet seg til det vi i dag kjenner som en runde i rally VM. Samtidig vokste Rallye Monte-Carlo Historique frem – en gjenskapelse av løpet slik det ble arrangert i glansdagene før og etter annen verdenskrig.

Senest i fjor arrangerte KNA start av det ærverdige løpet i hovedstaden – 93 år etter Gerard de Lavalette forlot startstreken i Stavanger 16. januar kl 16:16:16.  Det er bilklubben i Monaco, ACM (Automobile Club de Monaco) som er arrangør av selve rallyet og så har ACM samarbeidene bilklubber rundt i Europa som står for arrangementet på startstedene. KNA er en av de bilkubber som har et godt samarbeid med ACM i Monaco på dette området.

De norske utøverne med sine kartlesere deltar i rallyet selv om det ikke var Oslo-start i år. Åtte norske team sto på startstreken i henholdsvis Milano (I) og Bad Homburg (D). Og løpet trekker deltakere fra hele kloden. I år deltok tre japanske team og ett amerikansk team i det historiske rallyet.

Kjetil Engan og Bjørn Lie ble beste norske team i årets Rally Monte Carlo Historique.  Kartleser Lie er mangeårig medlem av KNA og med et sentralt tillitsverv.

Kartleser Bjørn Lie sammen med sjåfør Kjetil Engan gjør seg klar til å starte den sist etappen i Rallye Monte-Carlo Historique 2024. Med startnummer 17 på en VW Golf GTI fra 1979 plasserte de seg som det høyest plasserte norske lag på 41. plass av de 205 som fullførte årets RMCH.

Se resultater her.