Terrengkjøring under høyspentledninger

Bilist

Norge har et strengt regelverk for å hindre motorisert ferdsel i utmark. For samtidig å ivareta terrengkjørernes interesser mener KNA at det bør åpnes for kjøring under høyspentledninger.

– Vi i KNA oppfordrer alle våre medlemmer til å følge norsk lov, og vi er enig i det meste som reguleres i loven om motorferdsel i utmark. Samtidig er vi i klubb for de kjøreinteresserte, og mange i Norge liker utfordringen med terrengkjøring. Derfor mener vi det er viktig at forholdene også legges til rette for denne gruppen, sier generalsekretær i KNA, Børre Skiaker.

I dag finnes det egne områder for terrengkjøring i Norge, blant annet i en del grustak, samt egne områder som ved Svarstad i Vestfold, på Vålerbanen i Hedmark og på Land Rover Experience i Skien. KNA Telemark, KNA Sokndal, KNA Oppland og KNA Bergen har egne offroadbaner.

– Det er veldig bra at det finnes egne områder for terrengkjøringer, men vi mener det bør kunne åpnes for å kjøre visse steder under høyspentledninger også. Her er allerede skogen hogget, og det er store områder hvor det sjelden ferdes mennesker. På noen av disse stedene bør man også kunne legge til rette for terrengkjøring med bil, og det kommer vi til å jobbe for, forteller Skiaker.

For mer informasjon om terrengkjøring i Norge, anbefales også websiden www.offroad.no