Nano Pro coating – som vann på gåsa!

Bilist

Finnes det en vannavisende behandling som varer?

Da Ole Henrik Bråthen i Nano Pro Scandinavia tok kontakt for å fortelle om deres revolusjonerende og patenterte coating for glass og lakk ble jeg veldig nysgjerrig. Erfaring med en rekke ulike former for behandling av vindusruter som gjør at vannet preller av har man jo fått gjennom mange år, og det er jo umulig å ikke like effekten av vann som bare forsvinner fra ruten uten at man trenger å bruke viskerne særlig mye.

Dessverre er gleden alltid kortvarig, effekten avtar gradvis, og etter alt fra noen dager til noen uker, så er den mer eller mindre borte. Så må man på’n igjen med behandling, når man får tid og lyst, om man gidder.
Det er her Nano Pro kommer inn, i følge Ole Henrik. Den skal vare. Lenge, som i flere år. Utrolig?

Utviklet for forsvaret i USA

Hemmeligheten her er at denne coatingen er utviklet for bruk i det amerikanske forsvaret, på en rekke ekstreme områder. Da er det et krav at den skal vare. Formelen er selvsagt hemmelig, men den er laget for å tåle salt, i maritime miljøer. Så den tåler våre vinterforhold med saltede veier, uten å brytes ned slik de fleste andre coatinger gjør. For godt til å være sant? Kanskje det, men løftene var mer enn nok til at jeg ville gi det er forsøk, og Nano Pro gir 5-års fornøydgaranti!

Behandlingen

Første del av behandlingen

Dermed stilte jeg spent opp hos Nano Pro Scandinavia i Drammen en grå dag i begynnelsen av mars for å få behandlet rutene på bilen etter alle kunstens regler.


Ole Henrik utfører første del av behandlingen

Andre del av behandlingen krever beskyttelse


Nanopartikler er visstnok ikke så lurt å puste inn…

Etter ca. 45 minutter var det gjort, og jeg kunne kjøre hjemover i et skikkelig drittvær. Ikke plaskregn, men lett yr og regn som førte til at alt ble vått og trist. Antagelig det eller verste været for å prøve behandlingen, siden regndråpene under slike forhold er så små at de nærmest limer seg fast uansett. Og spruten fra de andre bilene er bare et tynt lag flytende møkk som fester seg som et teppe på ruta.

Resultatet

Men denne gangen var det ikke slik. Jeg brukte ikke vindusviskeren en eneste gang på de 6 milene hjem. Forbløffende!
Ja, jeg gikk inn for å ikke bruke viskeren, for å sjekke om det var mulig å la den være. Det var det så absolutt, jeg hadde ingen problemer med sikten. Normalt ville jeg nok ha brukt den et par ganger allikevel, men nødvendig var det ikke, sikten var fin. Selv de små dråpene forsvant fra frontruta på magisk vis når hastigheten nærmet seg landeveisfart. Sprut fra annen trafikk forsvant samme vei som regnet, uten å etterlate seg en skitten rute. Behov for å bruke spyleren var helt, fullstendig fraværende.
I kraftigere regnvær er effekten ennå bedre, da virker det som rutene er fullstendig vannavstøtende. Samme gjelder is, den fester seg nesten ikke, og er mye enklere å få av med skrape.

Nå har jeg altså hatt Nano Pro coating på rutene i to måneder, og effekten er akkurat like god nå som den første dagen. Jeg bruker knapt vindusvisker eller spylervæske lenger, og kommer til å spare mye på det. Samtidig har jeg bedre sikt, noe som helt klart handler om større sikkerhet, som raskere reaksjonstid. Bedre sikt kan være forskjellen mellom å få stoppet i tide, og en stygg ulykke.

Her er en videosnutt som viser hvordan Nano Pro coatingen ser ut – 2 måneder etter behandlingen. 

Jeg kan varmt anbefale denne behandlingen, og kommer også til å ta den på lakken i løpet av kort tid. Kommer til å rapportere hvordan dette blir også, så følg med!

Spesialtilbud til medlemmer av Audi Club Norway

Nano Pro Scandinavia gir medlemmer av Audi Club Norway svært gode priser på behandling.

Frontrute eller bakrute:                Kr. 500,-
Begge sideruter foran m/speil:     Kr. 500,-
Begge sideruter bak:                    Kr. 500,-
Panoramasoltak:                          Kr. 500,-

Evt. fjerning av fine riper kommer i tillegg.

Ta kontakt med Nano Pro Scandinavia ved Ole Henrik Bråthen for avtale. 
Telefon 480 52 564
e-post ole@nanoproscandinavia.no


Husk medlemskort i ACN for å få disse prisene, dette er 50% rabatt!