Sponset ildsjel med snøfreser

Avdelinger

KNA Lillehammer Motorsport sponset denne vinteren ildsjelen Trond Bjerkestuen med snøfreser, etter at han gikk igjennom isen med traktoren under forberedelsene til årets isbane på Losna.

Heldigvis gikk det bra med Bjerkestuen, han klarte å hoppe av traktoren idet isen brast, men traktoren gikk dessverre til bunns. 

– Vi bestemte oss for å hjelpe Bjerkestuen da han ble satt litt tilbake i arbeidet med isbanen. Vi ønsket å bidra fordi han gjennom mange år har lagt inn en betydelig innsats med å brøyte og legge til rette for kjøring på isen. Kjøringen på isen foregår under kontrollerte forhold, og det er med på å forhindre råkjøring på lokale allfarveier, sier Jon Lunke leder i KNA Lillehammer Motorsport. 

Avdelingen kjenner Bjerkestuen godt og har vært inne på tanken om å arrangere autoslalåm på isbanen. De har hatt en god dialog rundt dette og håper å få det til i fremtiden. Losnabanen er kjent og det har blitt kjørt NM der i mange år, helt siden 1960 årene. 

Overrekkelse 

– Bjerkestuen ble overrasket over gaven. Vi hadde sendt han en melding og spurt hva han ønsket seg til bursdagen, han ble overrasket da ønsket plutselig ble oppfylt. Det var Eiler Bruun de Neergaard og Øystein Bjerke fra avdelingen som overrakte den, sier Lunke. 

Gaven ble finansiert av overskuddet fra KNA Lillehammers Motordag 2018. Avdelingen håper den vil komme mange til gode og at den kan være med på å skape mange fine bilrelaterte arrangement på isen i fremtiden. 

Bjerke som var med på å overrekke gaven har selv kjørt løp på isbanen sammen med Marius Bjøkne og Roger Lien. De tre kjører tre like biler, og på grunn av fargen på bilene er de kjent som smurfene. 

– I tillegg til kjøringen er jeg og Bjøkne også med som funksjonærer på Losna isbane sammen med Eiler Bruun de Neergaard, sier Øystein Bjerke fra KNA Lillehammer Motorsport som var med på overrekkelsen av snøfreseren. 

Motordagen 2019 

KNA Lillehammer Motorsport planlegger, som tidligere, å arrangere Motordagen. Denne gangen er dato satt til 1. juni. 

– Vi gleder oss også i 2019 til å arrangere Motordagen på Lillehammer. Det har de foregående årene vært en suksess med masse publikum tilstede, kjøreoppvisninger, autoslalåm, utstilling og servering. Vi ønsker alle velkommen, sier Lunke.