Ny belysning og økt aktivitet

Avdelinger

KNA Nordvest har belysning på Ålesund Kart Ring, dette har ført til stor økning i aktivitetsnivået og utvidet sesong for alle.

–  Vi er storfornøyde med den nye belysningen, flere førere trener lengre og bruker banen i større deler av sesongen. Før var sesongen hos oss begrenset av dagslyset, nå er det bare snø og is som kan hindre kjøring. I romjulen 2017 var det 13 grader og full aktivitet på banen. Det er spesielt seniorene, de som er 25-45 år som har blitt mer aktive, sa en fornøyd Jan Egil Strømmen daværende leder i KNA Nordvest. 

Gjennom søknad om prosjekt midler til KNA og Luminell fikk avdelingen midler de for installasjon og ny belysning. Tilsammen ca. kr 90.000 og hele prosessen tok ca. 1,5 år. 

– Alt av arbeidet med banen som planlegging av lyssetting, rydde for lysmaster, montering i tillegg til arbeid med å få på plass belysningen er også gjort på dugnadsinnsats. En uvurderlig innsats fra medlemmer i avdelingen som vi setter veldig stor pris på og som vi er avhengige av for å kunne opprettholde aktiviteten, sier Strømmen. 

Avdelingen ønsker nå å legge ny asfalt og få nye barrierer fra Tecpro rundt banen. De har allerede vært i kontakt med KNA Varna og hatt befaring der, for å se hvordan det var gjort på Varna Kart Ring. 

– Vi har søkt KNA om prosjektmidler til dette. Vi ser for oss å øke aktiviteten på Ålesund Kartring ytterligere, gjøre banen mer attraktiv og forhåpentligvis få flere førere til å kjøre hos oss. Målet vårt er å fortsette og utvikle banen. Vi vil bygge videre på det gode miljøet og entusiasmen, sier Strømmen. 

Treninger i 2020: Hver mandag for nybegynnere og onsdag, lørdag for alle.