KNA Winter Experience 29.01.2022

Avdelinger

Det ble en flott dag på Hjerkinn isbane med gode isforhold, mye kjøretid med hyggelige folk og mye bilentusiasme.

KNA Hedmark gjennomførte enda et vinterarrangement i regi av KNA Trackday – Winter Experience på Hjerkinn lørdag 29. januar 2022.. Målet var å skape aktiviteter for bilentusiaster i alle aldre, som vil trene for å bli en dyktigere fører.

Det var litt spenning om værgudene ville skape ekstra utfordringer for oss denne dagen. Men dagen var preget av gode isforhold, utfordrende bane med mye kurver og hyggelige folk som skapte en herlig dag på isen. Våre deltakere kom fra både Oslo, Viken, Innlandet og Trøndelag. «Selv om jeg bruker 5 timer hver vei, er det bare bonus», sier en entusiastisk Tesla fører mot slutten av dagen.

Dagen ble gjennomført med kun registrerte biler. 29 biler deltok, med 43 førere, 15 passasjerer/ledsagere – totalt 58 personer.

Ferdighetstrening via vår autoslalom løype ga mulighet for å utforske både bil og førerferdigheter i lav hastighet. Gleden av å kjenne flyten gjennom svingene ga mange smil. Kjøringen på den 4,4 km lange isbanen med mange svinger satte også både bil og førerferdigheter på prøve.

Flere av deltakerne var på isbane for første gang, men det var utrolig å se hvordan førerferdighetene utviklet seg gjennom dagen. Andre var der for første gang med en 4 hjulstrekker og fikk lære både hvordan bilen oppfører seg på krevende underlag og teknikken med å kjøre 4 hjulstrekk fremfor tohjulstrekk.

Noen fikk også kjent på brøytekantene, når modigheten ble for stor. «Men, det ligger mye læring i det å kjenne hva som skjer når du mister kontroll på bilen», forteller Jan Kristian Hokstad i KNA Winter Experience. «Det gjør forhåpentligvis at man også tenker seg mer om når man kjører langs veien, hvor konsekvensene er langt større» fortsetter Espen Krogh, leder for KNA Hedmark

Med begrenset antall deltakere ble dette en dag med mye kjøretrening, stor stemning og mange smil som forsvant langt inn under hjelmkanten.

Nedenfor ser du noen smakebiter fra dagen.

Følg også med på vår facebookside og www.knatrackday.no

Vi gleder oss allerede til neste KNA Winter Experience, se www.knatrackday.no