KNA Oppland i glede og sorg i 2016

Avdelinger

KNA Oppland i sorg og glede 2016 ble en sesong med sorg og glede for gokartfolket i Elvedalen. Glede fordi flere av utøverne nok en gang har hevdet seg i toppen – både nasjonalt og internasjonalt, sorg fordi de svært aktive Lunn-gutta fra Biri mistet sin far Vegard i en tragisk trafikkulykke bare noen dager før Midtsommerløpet i Elvedalen. Løpet ble avlyst, og klubben ble derfor ikke arrangør av eget løp denne sesongen.
Dette satte sitt naturlige preg på resten av gokartsesongen, men la ikke demper på de sportslige prestasjonene. De aktive reiste seg fort og avsluttet sesongen med sterke resultater. Nok en gang var Simen Lille-Homb klubbens ener gjennom hele sesongen. Han vant flere løp – og var på pallen gjennom hele året. Kronen på verket satte han ved å bli nr 2 i Nordic Junior i X30 Challenge på Åsum Ring i Kristianstad Sverige. Det skjedde i en klasse der han var helt uten erfaring… Så langt i sesongen hadde han vært med på å dominere Junior Rok 125, en klasse der han debuterte i denne sesongen. Tre seire ble det i klassen og en rekke pallplasser, før det ble seier i KNA Cupen. Og rask var han gjennom hele året – blant annet med ny banerekord på Nye Varna. I Norgescupen ble det til slutt 3.plass og bronse. Seieren i KNA Mesterskapet på Rudskogen henger også høyt. En helt utrolig sesong !!
Store utropstegn settes også ved Lasse Lunns prestasjoner i Mini . Han vant KNA Landsmesterskapet på Rudskogen og vant også Pinseløpet, og løpsseier ble det også i SommerCupen. Som om det ikke var nok – Lasse vant KNA Cupen og kom tredje i Norgescupen. Simen og Lasse er to gutter som er blitt rollemodeller for sine unge klubbkamerater – og som begge viser at grunnlaget lagt i Elvedalen gir gode resultater på baner landet rundt.
Gode plasseringer og tidvis imponert med sterke heat-prestasjoner har også Adrian Olsen, Jonas B. Kløvstad, Joakim Vestli, Christoffer Vestli, Håvard Adreassen, Christoffer Olsen, Per Lunn, Kristiane Hvaal Engh, Kristoffer Øyen, Hellek August Frøsaker, Oliver Lønstad, Henrik Sveen Iversen og Kristian Haugom alle gjort… Og enda flere var med på ”klubbmesterskapet” i Elvedalen. Gokartfolket har for øvrig arrangert åpen dag med masse folk – der mange nye og interesserte fikk sitt første møte med miljøet, banen og gokarten. Mange nye vennskap ble knyttet og hvem vet – kanskje dukker flere av de yngste opp når de passerer 6 år. Mange fikk oppleve det fine miljøet knyttet til aktivitetene i Elvedalen.
Og alle aktive fra Elvedalen deltok på årets premieutdeling og klubbaften på Vitensenteret. Der ble det fagprat, god servering og fine premier til alle som har kjørt for klubben denne sesongen. Bestemannspremien gikk nok en gang til Simen Lille-Homb.
En av de største synliggjøringene utenom aktivitet på banen skjedde under Frivilligdagen i Gjøvik. Hundrevis var innom klubbens godt synlige stand i Storgata, der de fikk se og føle gokartsporten på nært hold, møte aktive fra Elvedalen. Mange deltok i konkurranser og mange fikk servert kaffe og kaker. Et bra miljøtiltak klubbens egne imellom – og for første gang god synliggjøring utenfor egne rekker.
Klubben jobber videre med utvikling av anlegget i Elvedalen – både for gokartutøverne og alle som driver med ”terrengkjøring”. Stadig flere vil kjøre offroad – både på fire og to hjul. Landroverforeningen har stadig arrangement på banen og stadig nye grupper bruker selve banen til trening og annen aktivitet knyttet til motor, føreropplæring og kursvirksomhet. Når det gjelder nybygg så har prosessen tatt lenger tid enn forventet, men klubbens søknader er i ”papirmølla” og klubben håper at virksomheten for barn og unge kan bli prioritert ganske raskt. Klubben trenger rett og slett ”nye tak over hodet” – og man trenger en oppgradering for å trekke enda flere brukere til Elvedalen.
Hytter på Oddane Sand er en annen stor aktivitet for KNA Oppland. Klubben har fire hytter de er veldig stolte av og som hyttekomiteen bruker mye tid på å holde oppdatert. Rekordstort utleie av ”våre hytter” tyder på at folk trives i dem. Det vil dog kreves betydelig fornying i løpet av et par års tid for å opprettholde populariteten – men hele prosessen er satt litt på vent i forbindelse med nødvendige avklaringer rundt utleieavtalen med Oddane Sand – og også knyttet til nødvendig moms-avklaring. Hyttekomiteen er imidlertid klare til å ta fatt når alt er avklart. Klubben må også snarest avklare hva som skjer når dagens hyttekomite melder pass. Det blir viktig å rekruttere folk inn i denne gruppen om ”hytteprosjektet” skal leve videre som i dag.
Når det gjelder rekruttering av nye medlemmer føler KNA Oppland seg helt avhengig av de tiltak og den aktivitet som skapes av KNA sentralt. Foreningen er ikke stor nok til å nå frem med budskapet i et landskap preget av tilbud av alle typer medlemskap. Utenom gokart-gjengen trenger klubben derfor drahjelp av sentrale figurer og aktiviteter.
KNA Oppland mener KNA som sådan må dyrke sin særegenhet og ikke strebe etter å konkurrere med alle andre tilbydere. Kvalitet er kanskje bedre enn kvantitet – og fornøyde medlemmer vil kunne være gode ambassadører ute i markedet.
KNA Oppland har investert stort i standsutstyr og satser på betydelig økt synliggjøring der ting skjer – slik vi fikk til under Frivilligdagen i Gjøvik. KNA må tørre vise seg frem i nye settinger – og KNA må stå frem med tydelige meninger i debatten knyttet til klubbens virksomhet og kjerneområder. Sillongen, Toten Hotell har blitt ny møteplass for klubben – i tillegg til klubblokalene i Elvedalen. Styret har i 2016 bestått av leder Stein Thomassen, nestleder og kasserer Ivar Sveen, styremedlem med ansvar for PR/medlemskontakt Roger Hansen, fra hyttekomiteen Iver M. Bilden, fra sportskomiteen gokart Rune Lille-Homb og fra Offroad Land Rover – Jøran Pedersen.
Vi lar bilde av en stolt Simen Lille-Homb med pokalen etter andreplassen i Nordic-treff i X30-klassen i Kristianstad, stå som et tegn at på gokartsporten i Elvedalen ikke bare er blant landets beste – men kanskje også blant de beste uansett land og konkurrenter….