KNA Nordvests historie

Avdelinger

I slutten av 70 åra ble det stiftet noe het Racing Car Club Ålesund, RCCÅ. Det var en gjeng kamerater som hadde en ting til felles, nemlig kart-sport. Interessen var faktisk så stor at det fortelles om treningsturer ned til Jessheim, den eneste kart-banen i Norge på den tiden. 

Etterhvert ble Ålesund Kart Ring (ÅKR) bygget av de samme ildsjeler, og banen ble ferdig asfaltert i 1981. Siden den gang er banen på Gjessheim stengt, noe som betyr banen i Ålesund er Norges eldste aktive kart-bane. 

Vi nevner mer enn gjerne de tre mest ivrige, som sørga for å få bane i Ålesund: Harald Krabbe Knudsen, Tore Jarl Jensen og Arne Voldsund. 

Ettervert ble det ikke lov å ha organisert motorsport i Norge, uten tilhørighet til en av organisasjonene bak Norges Bilsport Forbund NBF. RCCÅ la seg da inn under NAF, og ble en selvstendig styrt del i NAF Ålesund og Omegn. RCCÅ hadde på denne måten fortsatt sine egne valg og styrte fortsatt alt på ÅKR.  Av ulike grunner valgte RCCÅ å  forlate NAF på slutten av 90 tallet. 

Denne gangen falt valget på KNA. Den vesentligstge forskjellen ble at kart-klubben fikk direkte rapportering og kommunikasjon med hoved-kontoret. Økonomisk forutsigbarhet var en annen viktig faktor for overgangen til KNA. Per dato heter altså gamle RCCÅ: KNA NORDVEST (KNANV), og anlegget står i dag frem som meget presentabelt. Dessuten er det en favorittbane for mange i Norsk Karting.

Klubben er åpen for ALLE med kart-interesse og ingen ting er bedre enn mest mulig bruk av anlegget. Normalt blir det arrangert 1 Nasjonalt løp hvert år på banen. I tillegg foregår utallige treninger og i blandt super-treninger. Det arrangeres debutant-kurs og mekke-kurs. 

GO-KART UTLEIE er ikke en del av det vi driver med. 
De finner du på www.gokartutleie.no.