Danneborg på pallen

Avdelinger

Danneborg uventet på pallen i dansk nasjonalt mesterskapsløp

Rune Danneborg KNA Aust Agder og Henning Elvekrok fra NMK Kongsberg i sin Mini Cooper WRC gjorde et overraskende godt resultat i den 5te runden av det danske rallymesterskapet under FTZ Rally Roskilde i helgen.

Nesten til topps
Både Rune og Henning smilte bredt når den danske rally eliten måtte dele seierspallen med nordmennene på en tredjeplass «over all». Dette hadde vi ikke ventet sier Rune. Vi har hatt en lang pause fra løp i år og hadde en ide om at vi skulle kunne komme inn på en 5-10 plass totalt. Så ble det altså en overraskende tredjeplass konstaterer han.

Utfordringer underveis
Løpet gikk over nesten 60 km. med fartsetapper fordelt på 9 prøver. 46 biler startet og allerede på den første tappen var nordmennene med i teten med en andre plass totalt bare 5 sekunder bak den mange ganger danske mester Ib Kragh. – Deretter la vi oss pent plassert som nummer tre på de neste fem prøvene forteller Danneborg.

– Vi hadde da 24 sekunder opp til andre plassen og 11 sekunder margin ned til fjerde plass, og begynte å tenke på å sikre plasseringen inn. Ut på den syvende etappen ble det derimot nærmest krise når vi klarte å kvele motoren i starten. Når det skjer i «stage modus» kutter computeren ut og all elektronikk må restartes. Dette tok hele 13 sekunder og vi falt da ned på en femte plass totalt. Da var det ganske laber stemning en stund fortsetter Danneborg.

Sekundstrid mot mål og marginene på rett side….
På den nest siste fartsprøven kjørte nordmennene igjen en tredjetid. Men de lå fremdeles på femte plass totalt før den siste og avgjørende etappen. Med bare to sekunder opp til fjerdeplassen, og fire sekunder opp til tredjeplass satte gutta alle kluter til og kjørte igjen en nest beste tid. Dette brakte dem opp til pallplass med gode 6 sekunders margin og jubelen kunne stå i taket.

Endelig en triller med sekundene på vår side avslutter en smilende rallyfører.

Viktor Danneborg KNA Aust Agder med sin danske kartleser Carina Møller kjørte inn til en 14de plass totalt med sin Citroen DS3 R5. Etter at de ble tildelt 10 sekunders tidsstraff for en tjuvstart på en etappe.