Cars & Coffee i Halden

Avdelinger

Hver torsdag hele sommeren samles mange veteran- og entusiastbiler på gresset utenfor Fredriksten kro på Fredriksten festning i Halden. Treffet har fått navet «Cars & Coffee» og arrangeres av KNA avdeling Halden.

Til tross for at amerikanske biler er svært populære i området, har KNA-avdeling klart kunststykket å lage et treff som også er blitt populært blant de med biler fra andre verdensdeler. I tillegg har de værgudene på lag, hvilket gjør sitt til å fylle rad etter med blankpolerte, rullende klenodier.  

-Her er det fint vær hver torsdag, kommer det skråsikkert fra avdelingsleder Bjørn Haugeby når Motorliv kommer på besøk en varm augustkveld. Han er blant de som møter fast på festningen for å ta imot bilfolket og sørge for at alt går skikkelig for seg, både når det gjelder parkering og smittevern.  

Visstnok har folk en særegen evne til å dukke opp helt av seg selv, delvis takket være et betimelig avisoppslag. Dette forteller nestleder Terje Nilssen mens han lener seg mot en velbrukt, rallyrigget Volvo Amazon som er å regne som stamgjest på arrangementet.    

Det er heller ingen hemmelighet at Halden er en bilby av rang, og det ryktes mellom støtfangerradene at grensebyen er stedet med flest biler i Norge. Om dette er sant vites ikke, men det er liten tvil om at Cars & Coffee på Fredriksten festning er stedet for de som liker gamle biler, både om du vil se og vise deg frem.