Banesuksess for KNA Hedmark 15. Mai 2020

Avdelinger

KNA Hedmark har i en årrekke vært en tradisjonell «hytteavdeling» med fire hytter på KNA Oddane Sand Camping i Nevlunghavn. Avdelingen har i senere tid solgt to hytter og brukt midlene fra salget av disse på å skape aktiviteter som tiltrekker seg nye og yngre medlemmer. De må tydeligvis gjøre noe riktig, for flere av de nyinnmeldte i KNA Hedmark har ingen geografisk tilknytning og kommer gjerne langveisfra for å delta på arrangementene de arrangerer.

15. mai var andre gang avdelingen arrangerte banekjøring på asfalt, og de har allerede klart å skape seg et miljø med interesserte som er gjengangere på flere av avdelings arrangementene. -Vi prøver å få med oss de som ikke er tradisjonelle banekjørere, men heller bilinteresserte med vanlige biler som kjører for moro skyld. Og det fikk de til. Arrangementet på Vålerbanen var nemlig fulltegnet med om lag 50 biler påmeldt. Om det ikke var begrensningen i deltakerantall grunnet Covid-19 ville tallet trolig vært enda høyere.  

Motorlivs utsendte kunne stadfeste at det var stor variasjon på kjøretøyene som deltok på arrangementet. Alt 80 til 800 hestekrefter. Alt fra eldre billigbiler til det gjeveste man får fra det tyske og japanske bilprodusentene. Kjøregleden er i fokus, og man kan like gjerne være nybegynner med vanlig personbil som bilsportentusiast med et banerigget kjøretøy.  

KNA Hedmark hadde for anledningen lånt seg en Citroen C1, ferdig oppgradert med bedre bremser, veltebur og stivere demping for å prøve ferdighetene på banen. Det var såpass populært innad i avdelingen at ønskelisten til neste år nå er en liten sprek bil som kan brukes av avdelingen på fremtidige arrangementer.  

Lånt banebil med logo påklistret for anledningen skapte stor begeistring.  
God spredning i feltet til de ulisensierte bilene.  
Selv om ikke alle holdt seg på asfalten kom alle bilene seg helskinnet gjennom strabasene.